Koldskålskage med blåbær

Bagt cheesecake med bær

I får her opskriften på en let og sommerlig cheesecake der er nem at lave. Kagen består af en sprød kiksebund med bagt creme og pyntes med hvid chokoladecreme og lækre sommerbær.

Det er en smuk og indbydende kage, der vil imponere dine gæster.

Bund:

100g smør

240g digestive

Knus digestive lidt groft, smelt smørret og vend det sammen med kiksene

Kom massen i en springform på 22 cm (kan købes her) og bag i 5 min ved 180 grader

Cheesecake

150g creme fraiche 18 %

200g flødeost

100g sukker

1 æg

1 spsk. maizena

Tænd oven på 160 grader

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt

Pisk creme fraiche, flødeost og maizena sammen, der må ikke være klumper i

Vend æggemassen og flødeostemassen sammen

Kom cheesecakemassen ned i den bagte bund og bag den i ca. 40 min. Den skal minde om budding i konsistens

Når kagen er helt kold pyntes den

Pynt

Kagen pyntes med hvid chokoladecreme og friske bær

Hvid chokoladecreme

75g hvid chokolade

40g fløde

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn

Kog fløden op

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl

250g blandede bær

Rens bærrene og skær store bær ud i pæne mundrette stykker

Ca. 2/3 af bærrene placeres på kagen

Lav pæne duttter med chokoladecremen

Placer resten af bærrene og lav ekstra chokoladedutter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskålskage med blåbær