Cookies med kakao og hvid chokolade

Koldskålskage med blåbær

Jeg elsker koldskål, men jeg elsker kage endnu mere. Opskriften på koldskålskagen er et eksempel på at jeg tænker på kage uafbrudt 🙂 Jeg fik ideen til min koldskålskage en sommeraften, hvor jeg sad sammen med min familie i mine forældres have og fik koldskål med kammerjunker. Jeg tænkte at den friske lidt syrlige koldskål ville være helt perfekt til en mousse og kammerjunkerne er helt perfekte til en sprød bund. I koldskålskagen får jeg kombineret to vidunderlige ting – og resultatet er helt fantastisk. Min far elsker koldskål – og denne her kage er en af hans absolutte yndlingskager.

 

Forestil dig, at servere denne kage, en lun sommeraften på terrassen, hvor der dufter af nyslået græs, fuglene kvidrer i baggrunden og du sidder og hygger med familien eller gode venner.

Koldskålskage med blåbær

Bund:

75g grove kiks fx digestive

75g kammerjunker

75g smør

50g hvid chokolade

Hak kiks og kammerjunker fint i en minihakker

Smelt smørret og chokoladen ved lav varme i en gryde

Bland det sammen

Kom i en form på 16 cm med kageplast (kan købes her kageplast) i kanten

Jeg laver en kant af kiks men man kan også bare lave en flad bund

 

Blåbærkompot: 

250 g blåbær

1 spsk. citronsaft

1 spsk. maizena

25 g sukker

! knivspids vaniljepulver

 

Kog blåbær, citronsaft, sukker og vanilje op

Sigt det i en sigte så der kun er saft tilbage

Rør maizena ud i lidt vand og pisk det ned i blåbærsaften

Kog det op i igen

Fordel det i kiksbunden

 

Koldskålmousse

6 husblas

2,5 dl koldskål

2,5 dl fløde

70 g sukker

½ citron

1 knivspids vaniljepulver

 

Læg husblassen i blød i koldt vand i min. 10 min

Varm sukker og citronsaften op i en gryde til at sukkerne er opløst

Smelt husblassen i den varme citronsaft

Hæld koldskålen langsomt ned i citronsaften under omrøring

Pisk fløden til en let skum og vend det sammen med koldskålen

Kom moussen oven på bunden og kom den på frost

Kagen kan godt kommes i køleskabet, men så får man ikke så skarp en kant

 

Pynt

Blåbær

Stedmoderblomster

Hvid chokoladecreme

Krystalliseret hvid chokolade

 

Hvid chokoladecreme

75 g hvid chokolade

40 g fløde

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn

Kog fløden op

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl

 

Krystalliseret hvid chokolade:

100 g hvid chokolade

70 g sukker

1 spsk. vand

 

Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn

Kog sukker og vand op til 135 grader

Pisk sukkermassen ned i chokoladen, jeg gør det på røremaskine, men en elpisker kan også bruges

Køles ned ved stuetemperatur

Pyntning 

Hvis kagen har været på frost, skal den tø op i minimum 6 timer ind den skal spise

Vask bærrene

Lav dutter af den hvide chokolade i en cirkel på kage

Kom så bærrene og den krystalliseret chokolade på

Pynt til sidst af med blomsterne

 

Tips

Du kan godt nøjes med at pynte med bær, hvis du ikke har tid eller mod på at kaste dig over chokoladecremen eller den krystalliserede hvide chokolade

Lav kagen i god tid og frys den ned uden pynt. Den kan holde sig op til 3 uger på frost. På dagen hvor den skal spises, tages den ud af fryseren og pyntes.

Du kan godt lave kagen i en springform uden kageplast. Når du så skal have kagen ud af formen,  opvarmes ydersiden af kanten lidt med fx. en gasbrænder.

Hvis du har nogle kommentarer eller spørgsmål, så er du velkommen til at skrive 🙂

2 kommentarer

  • Michelle

    Når man har lavet blåbærkompotten og fordelt sen i kiksebunden, kan man så komme den på køl eller frost (hvad er bedst?) og lade den stå nogle timer, før moussen laves?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej
      Du kan bare sætte den på køl til det har sat sig og så der efter lave moussen. Du kan også sagtens sætte den på frost så gå det lidt hurtigere.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies med kakao og hvid chokolade