Solsikkesmåkager

Brownie med hindbærmousse og chokolademousse

Denne kage har jeg lavet til en konfirmation hos en familie der elsker chokolade. Kagen består af en browniebund med en chokolademousse og en hindbærmousse. Det er en tung og fyldig kage, men hindbærrene tilfører lidt syre, så den i balance. Der blev serveret vaniljeis til den til konfirmationen, men den kan også spises uden.

Brownie med hindbærmousse og chokolademousse

Brownie

210 g smør

210 g mørk chokolade

130 g hvedemel

3 æg

275 g sukker

½ tsk. salt

 

Smelt smør og chokolade i en gryde.

Pisk derefter æggene og sukkeret luftigt og hvidt.

Vend den afkølede chokolademasse sammen med æggesnapsen og sigt derefter mel og salt i massen.

Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden.

Bages ved 160 grader i ca. 20 min.

Afkøles i fryseren.

 

Hindbærmousse

 

2,5 blade husblas

1 god vaniljestang

2,5 spsk. lyst rørsukker

250 g hindbær

Saft og fintrevet skal fra 1 citron

2,5 dl piskefløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i min 10 min.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.

Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft i en lille gryde i ca. 10 min.

Tag det af varmen og sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage.

Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det afkøle til det er lunt.

Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange).

Sæt kageplast på siderne i springformen hvori browniebunden er bagt, og hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over brownien.

Stil kagen tilbage på frost i mindst 5 timer – gerne natten over.

 

Chokolademousse

300 g mørk chokolade (max. 60% ellers bliver den for kraftig i chokoladesmagen)

4 dl fløde

 

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen.

Varm 1 dl af fløden op til kogepunktet og rør den sammen med den smeltede chokolade. Lad det køle lidt af.

Pisk de sidste 3 dl fløde til skum.

Rør lidt af flødeskummen ned i chokoladen, vend herefter chokolademassen ned i resten af flødeskummet.

Kom moussen i en silikoneform på 24 cm. Tag den frosne hindbærmousse/browniebund ud af springformen og læg den ned i chokolademoussen, så bunden er plan med moussen.

Kom kagen på frost.

 

Chokolade glaze

5 blade husblas

140 g glukose

150 g sukker

90 g vand

100 g kondenseret mælk

180 g mørk chokolade

 

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.

Kog glukosesirup, sukker og vand op indtil sukkeret er opløst.

Kom den kondenseret mælk i og tag massen af varmen.

Tilsæt husblassen og rør det forsigtigt i.

Hak chokoladen ud i stykker og kom den ned i en høj beholder, hvor der er plads til at en stavblender kan komme ned i (jeg bruger den der følger med min stavblender).

Hæld den varme masse langsomt ned over chokoladen.

Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen.

Fjern eventuelle luftbobler og sæt film på toppen af beholderen og lad den køle ned til ca. 40 grader.

Tag kagen ud fra frost og befri den fra formen. Det er vigtigt at kagen er helt frossen ellers kan den ikke glazes.

Placer kagen oven på en skål i et fad der er større end kagen, hvis du ikke har det, så brug en bageplade med bagepapir på så hele bunden er dækket.

Hæld glazen udover kagen, start i kanten så du er sikker på at kanterne er helt dækket med glaze.

Lad derefter kagen tø op i min. 6 timer på køl og kagen er nu klar til at blive pyntet.

Pynt

Chokoladecreme

Krystalliseret mørk chokolade

Hindbær

Chokolade kugler

Frysetørret hindbær

Skovsyre

 

Chokoladecreme

75 g mørk chokolade

55 g fløde

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløden.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl, så den er klar til pyntning.

 

Krystalliser mørk chokolade

100 g mørk chokolade

70 g sukker

1 spsk. vand

 

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen.

Kog sukker og vand op til 135 grader.

Pisk sukkervandet ned i chokoladen – jeg gør det på røremaskine, men en elpisker kan også bruges.

Køles ned ved stuetemperatur.

 

Jeg har pyntet kagen med en cirkel med pynt, brug det som inspiration eller være kreativ.

Hvis man ikke vil eller tør kaste sig ud i alt pynten, så bare kom nogle hindbær på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solsikkesmåkager