Cookies med banan og gold chokolade

Skildpadde kage

“Skildpadder” er en af mine yndlings chokolader, så jeg besluttede mig for at lave en kage der minder om dem. Kagen består af en bund lavet på rice krispies med romkaramel creme og chokolade mousse ovenpå. Det er en utrolig lækker kage, men den er også ret fyldig, så jeg vil anbefale en kop kaffe til 😊

 

Bund

80 g karamel chokolade

30 g rice krispies

Lidt fint salt

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrooven.

Bland rice krispies og salt i den smeltede chokolade.

Kom blandingen i en kagering på 15 cm med kageplast i siderne og kom den på køl.

 

Rom-karamel creme

230 g sukker

5,5 dl fløde

140 g glukose

4 spsk. rom

 

Kom sukker, fløde og glukose i en gryde og kog i ca 30 min.

Rør en gang i mellem forsigtigt i massen mens den koger, men du må ikke røre for meget for så bliver den grynet.

Karamellen skal have en gylden farve når den tages af.

Rør rommen i mens karamellen er varm.

Køl karamellen lidt af og kom den herefter oven på den kolde bund.

Kom kage på køl i minimum 3 timer.

 

Chokolademousse

200 g mørk chokolade (max 60% ellers bliver den for kraftig i chokoladesmagen)

3 dl fløde

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Varm 1 dl af fløden op til kogepunkt og rør den sammen med den smeltede chokolade. Lad det køle lidt af.

Pisk de sidste 2 dl fløde til skum og rør lidt af skummet ned i chokoladen, vend så chokolademassen ned i resten af flødeskummet.

Kom moussen i en silikoneform på 17 cm og kom bunden med karamel ned i moussen så bunden er plan med moussen.

Kom kagen på frost.

 

Pynt 

Chokolade glaze

Chokoladecreme

Karamelcreme

Chokolade kugler

Skovsyre

Guldstøv

 

Glaze

5 blade husblas

140 g glukosesirup

140 g sukker

90 g vand

100 g kondenseret mælk

180 g mørk chokolade

 

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.

Kog glukosesirup, sukker og vand indtil sukkeret er opløst.

Kom den kondenseret mælk i og tag det af varmen.

Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i.

Komme chokoladen op i en høj kande (jeg bruger den der følger med min stavblender) sammen med blåbærstøv.

Hæld den varme masse langsomt ned over chokolade.

Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen.

Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til ca. 40 grader med film på toppen.

Tag kagen ud fra frost og befri den fra formen, det er vigtigt at kagen er helt frossen ellers kan den ikke glazes.

Placer kagen oven på en skål i et fad der er større end kagen, hvis du ikke har det, så brug en bageplade med bagepapir på.

Hæld glazen udover kagen, start uden i kanten, så du er sikker på at den er helt dækket med glaze.

Lad kagen tø op i min 6 timer på køl.

 

 

Chokoladecreme

75 g mørk chokolade

55 g fløde

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløden.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl og anvend den til at lave dutter på kagen.

 

Jeg har pyntet kagen med pynten i en ring. Jeg bruger en udstikker til at markere cirklen så den bliver helt rund.

2 kommentarer

  • Luna

    Der står til karamel-rom cremen, at der skal glukose i. Er det glukosesirup eller en slags pulver?Jeg er lidt i tvivl 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Det er glukosesirup, jeg bruger den fra svansø 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies med banan og gold chokolade