Kanelsnegle/brunsviger - en dej, to muligheder

Cheesecake med skovbær og karamel

Cheesecake med skovbær og karamel

Du får her opskriften på endnu en lækker cheesecake. Bunden i den her cheesecake er lavet af rice krispies, hvilket giver kagen et andet twist end den klassiske cheesecake. Jeg elsker hvid chokolade i cheesecake, så det er der selvfølgelig også i den her opskrift. Jeg har desuden anvendt skovbær og karamel, hvilket gør kagen både sød og lækker frisk.

Rice krispies bund

 

30 g Rice krispies

60 g gold chokolade fra Callebaut

 

Smelt chokoladen.

Vend så Rice krispies i den smeltede chokolade og kom blandingen i en kagering på 15 cm med kageplast

Kom bunden på køl

 

Skovbær kompot

 

200 g skovbær

50 g sukker

½ husblas

1 spsk. maizena

 

Læg husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter

Kog bær og sukker op

Sigt de opvarmede bær fra og smelt herefter husblassen i bærsaften.

Rør maizenaen sammen med lidt af bærsaften og hæld det sammen med resten af bærsaften.

Kog bærsaften op.

Kom bærsaft-kompotten ovenpå bunden og kom den i fryseren igen.

 

Bær cheesecake

 

240 g skovbær

60 g sukker

150 g hvid chokolade

300 g flødeost

3 dl fløde

3 husblas

 

Læg husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter

Kog bær og sukker op.

Sigt bærrene fra og smelt husblassen i bærsaften.

Smelt chokoladen og stil den til side, så den køler lidt ned.

Pisk flødeosten op og pisk bærsaften ned i.

Rør lidt af ostemassen ned i chokoladen, vend så resten af ostemassen ned i chokoladen.

Pisk fløden og vend det sammen med oste/chokolademassen.

Kom noget af moussen i en spiralform fra silikomat.

Kom resten af moussen i en rund silikoneform (18 cm).

Kom den frosne bund ned i moussen så den bliver plan.

Kom moussen på frost i minimum 5 timer eller til når den skal bruges

 

Pynt

Chokoladekugler fra specialmoment

Chokoladespiraler

Skovsyre

Karamel creme

 

Karamel creme

 

2 æggeblommer

1 spsk. sukker

60 g mælk

110 g fløde

½ husblas

150 g brændt hvid chokolade

 

Pisk sukker og æggeblommerne i en gryde, kom mælk og fløden i og varm det langsomt op til 82 grader under piskning.

Kom derefter husblassen i.

Kom chokoladen i et højt glas hvor en stavblender kan være i.

Hæld den varme flødemasse over chokoladen og bland.

Kom karamelcremen på køl i min 4 timer.

 

Tag kagen ud fra frost og placer moussespiralen midt på kagen.

Tø kagen op i minimum 6 timer inden den skal spises.

Pisk chokoladecremen op til den bliver fast og luftig.

Kom chokoladecreme i en sprøjtepose med en stjernetyl

Sprøjt cremen ud rundt om spiralen.

Kom kugler, skovsyre og chokolade på kagen.

Kagen kan også sagtens serveres uden pynt.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle/brunsviger - en dej, to muligheder