Cheesecake med skovbær og karamel
Cheesecake med skovbær og karamel
Du får her opskriften på endnu en lækker cheesecake. Bunden i den her cheesecake er lavet af rice krispies, hvilket giver kagen et andet twist end den klassiske cheesecake. Jeg elsker hvid chokolade i cheesecake, så det er der selvfølgelig også i den her opskrift. Jeg har desuden anvendt skovbær og karamel, hvilket gør kagen både sød og lækker frisk.
Rice krispies bund
30 g Rice krispies
60 g gold chokolade fra Callebaut
Smelt chokoladen.
Vend så Rice krispies i den smeltede chokolade og kom blandingen i en kagering på 15 cm med kageplast
Kom bunden på køl
Skovbær kompot
200 g skovbær
50 g sukker
½ husblas
1 spsk. maizena
Læg husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter
Kog bær og sukker op
Sigt de opvarmede bær fra og smelt herefter husblassen i bærsaften.
Rør maizenaen sammen med lidt af bærsaften og hæld det sammen med resten af bærsaften.
Kog bærsaften op.
Kom bærsaft-kompotten ovenpå bunden og kom den i fryseren igen.
Bær cheesecake
240 g skovbær
60 g sukker
150 g hvid chokolade
300 g flødeost
3 dl fløde
3 husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter
Kog bær og sukker op.
Sigt bærrene fra og smelt husblassen i bærsaften.
Smelt chokoladen og stil den til side, så den køler lidt ned.
Pisk flødeosten op og pisk bærsaften ned i.
Rør lidt af ostemassen ned i chokoladen, vend så resten af ostemassen ned i chokoladen.
Pisk fløden og vend det sammen med oste/chokolademassen.
Kom noget af moussen i en spiralform fra silikomat.
Kom resten af moussen i en rund silikoneform (18 cm).
Kom den frosne bund ned i moussen så den bliver plan.
Kom moussen på frost i minimum 5 timer eller til når den skal bruges
Pynt
Chokoladekugler fra specialmoment
Chokoladespiraler
Skovsyre
Karamel creme
Karamel creme
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
60 g mælk
110 g fløde
½ husblas
150 g brændt hvid chokolade
Pisk sukker og æggeblommerne i en gryde, kom mælk og fløden i og varm det langsomt op til 82 grader under piskning.
Kom derefter husblassen i.
Kom chokoladen i et højt glas hvor en stavblender kan være i.
Hæld den varme flødemasse over chokoladen og bland.
Kom karamelcremen på køl i min 4 timer.
Tag kagen ud fra frost og placer moussespiralen midt på kagen.
Tø kagen op i minimum 6 timer inden den skal spises.
Pisk chokoladecremen op til den bliver fast og luftig.
Kom chokoladecreme i en sprøjtepose med en stjernetyl
Sprøjt cremen ud rundt om spiralen.
Kom kugler, skovsyre og chokolade på kagen.
Kagen kan også sagtens serveres uden pynt.
Forbliver bunden sprød/knasende selvom den er i fryseren?