Cheesecake med skovbær og karamel

Æblekage med karamel

Bund

100g bastogne kiks

30g smør

Knus kiksene, smelt smørret og bland det sammen

Kom kiksemassen i en kagering på 15 cm med kageplast i siden og film i bunden

Kom bunden på køl

 

Karamel creme

150g brændt hvid chokolade eller gold chokolade

75g fløde

20g glukose

 

Opvarm chokoladen, fløden og glukose i mikroovnen til chokoladen smelter, rør undervejs

Rør det til en homogen masse og kom massen oven på bunden

Kom kagen på frost

 

Æble indlæg

300g skrællede æbler

½ dl vand

½ husblas

100g æbler i små tern

 

Kom husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter

Kog æbler og vand op til de er æblerne er kogt ud

Kom husblassen i æblegrøden og blend den

Køl æblegrøden ned og rør æbleternene i

Kom æblegrøden i en kagering på 15 cm med kageplast i siden og film i bunden

Kom på frost

 

Karamel/vanilje mousse

2 blade husblas

1 tsk. ren vaniljepulver eller en vaniljestang

30g brun farin

50g gold chokolade

2,5 dl piskefløde

50g cremefraiche 9%

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min

Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen

Kog 1/2 dl af fløden, brun farin og vaniljepulverne op, smelt husblassen i den varme fløde

Rør den varme fløde ned i chokoladen og vend så cremefraichen i

Pisk resten af fløden og vend den i cremefraichen/flødemassen

Kom lidt af moussen i en Silikomart Eclipse (kan købes her) på 18 cm og kom æbleindlægget i

Kom derefter resten af moussen i og kom bunden i

Kom kagen på frost

Pynt

 

Glaze

6 husblas

100g glukose

75g sukker

55g vand

Guld flager

 

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min

Kog sukker, glukose og vand op

Kom derefter husblassen og guldflagerne i

Køl massen ned til 35 grader

Kom kagen op på en lille skål og kom skålen op i et fald der er større end kagen

Hæld derefter glezen over den frosne kage

 

Karamel creme

90g gold chokolade

40g fløde

10g glukose

 

Opvarm chokoladen, fløden og glukose i mikroovnen til chokoladen smelter, rør undervejs

Rør det til en homogen masse og kom den på køl

Kom cremen i en sprøjte pose ned en rund tyl

 

Æble chips

1 æble

½ citron

Skær æblerne helt tynde og vend dem i citronsaft

Tør æblerne i oven ved 60 grader

 

Pynt kagen med æblechipsene, karamelcremen og skovsyreblomster

4 kommentarer

  • Jane

    Kan noget af kagen laves dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej, beklager det sene svar.
      Denne kage skal laves dagen før da den skal være frossen når man glazer den, men du kan sagtne lave den et par uger før og bare have den på frost, og så bare tag den op om morgen og pynte den, også lad den tø op i køleskabet.
      Mvh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej Anna. Nu har jeg lavet denne her æblekage to gange, og den er en bragende succes hver gang – så tak for den! Men jeg kan ikke helt regne ud, hvor meget husblas der skal i æbleindlægget. Der står 1/2, men det kan vel ikke være et halvt blad husblas, vel? Jeg har prøvet med to blade og synes stadig, den bliver lidt blød. Kan du hjælpe? Tak :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej Mette
      Dejligt du bruger og er glad for opskriften. 😊
      Jo, det er et 1/2 husblas. Men der er stor forskel på æbler og det kan også være noget med hvor langtid du koger æblerne, så prøv næste gang og kog lidt mere væske fra. Håber du kan bruge det til noget 😊
      Og så er den lavet til at være lidt blød, så den er ikke ligeså fast som en gele, da jeg ikke bryder mig om gele 🙈

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med skovbær og karamel