Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt
Jeg er vild med både at lave og spise cheesecake, og jeg elsker de uendelige mange muligheder der er for at afveksle opskriften på cheesecake. Opskriften her er med hvid chokolade og passionsfrugt og kombinationen mellem den salte bund, søde chokolade og de sure passionsfrugt er helt fantastisk.
Bund
150 g grove kiks f.eks. digestive
75 g smør
Blend kiksene.
Smelt smørret.
Bland det sammen.
Kom kikseblandingen i en form på 16 cm med kageplast i siderne.
Jeg laver en kant af kiks i siderne, men man kan også bare lave en flad bund.
Passionsfrugtcreme
150 g passionsfrugt saft
75 g sukker
1 spsk. maizena
½ husblas
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Rør maizenaen ud i saften og kom den i en gryde sammen med sukkeret.
Kog det op til det er blevet tykt og kom herefter husblassen i.
Køl den lidt ned og kom den så oven på bunden.
Stil bunden på frys.
Cheesecake masse
100 g creme fraiche 9%
200 g flødeost
30 g flormelis
100 g hvid chokolade
2,5 husblas
2 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk flødeosten, creme fraiche og flormelis luftigt.
Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.
Vend ostecremen lidt ad gangen ned i fløden/husblassen.
Vend så cremen ned i chokoladen på samme måde.
Pisk resten af fløden og vend i.
Kom moussen ned i en rund silikone form (20 cm)
Pynt
Hvid velvet spray
Hvid chokoladecreme
Hvid chokolade oblater
Passionsfrugter
Skovsyre
Hvid chokoladecreme
75 g hvid chokolade
40 g fløde
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn
Kog fløden op
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse
Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer
Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl
Hvide chokolade oblater
100g hvid chokolade
Temperer den hvide chokolade
Smør chokoladen ud på en silikone måtte
Når chokoladen har sat sigt lidt stikkes nogle cirkler ud med en udstikker
Tag dem af når det har sat sig helt
Skær passionsfrugten ud i både og pynt kage
Ingen kommentarer endnu