Æblekage med karamel

Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

Jeg er vild med både at lave og spise cheesecake, og jeg elsker de uendelige mange muligheder der er for at afveksle opskriften på cheesecake. Opskriften her er med hvid chokolade og passionsfrugt og kombinationen mellem den salte bund, søde chokolade og de sure passionsfrugt er helt fantastisk.

 

Bund

 

150 g grove kiks f.eks. digestive

75 g smør

 

Blend kiksene.

Smelt smørret.

Bland det sammen.

Kom kikseblandingen i en form på 16 cm med kageplast i siderne.

Jeg laver en kant af kiks i siderne, men man kan også bare lave en flad bund.

 

Passionsfrugtcreme

 

150 g passionsfrugt saft

75 g sukker

1 spsk. maizena

½ husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Rør maizenaen ud i saften og kom den i en gryde sammen med sukkeret.

Kog det op til det er blevet tykt og kom herefter husblassen i.

Køl den lidt ned og kom den så oven på bunden.

Stil bunden på frys.

 

Cheesecake masse 

 

100 g creme fraiche 9%

200 g flødeost

30 g flormelis

100 g hvid chokolade

2,5 husblas

2 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Pisk flødeosten, creme fraiche og flormelis luftigt.

Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.

Vend ostecremen lidt ad gangen ned i fløden/husblassen.

Vend så cremen ned i chokoladen på samme måde.

Pisk resten af fløden og vend i.

Kom moussen ned i en rund silikone form (20 cm)

Pynt 

Hvid velvet spray

Hvid chokoladecreme

Hvid chokolade oblater

Passionsfrugter

Skovsyre

 

Hvid chokoladecreme

 

75 g hvid chokolade

40 g fløde

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn

Kog fløden op

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl

 

Hvide chokolade oblater

 

100g hvid chokolade

 

Temperer den hvide chokolade

Smør chokoladen ud på en silikone måtte

Når chokoladen har sat sigt lidt stikkes nogle cirkler ud med en udstikker

Tag dem af når det har sat sig helt

Skær passionsfrugten ud i både og pynt kage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblekage med karamel