Københavnerstang
Jeg er blevet inspireret til opskriften på denne her skønne kage ved at tænke på de mange københavnerstænger som jeg har spist som barn. Københavnerstangen er ikke uden grund blevet en af de mest klassiske is og kagen er mindst ligeså lækker som isen – lav kagen og bedøm selv 🙂
Bund
80g hvid chokolade
30g rice krispies
1 tsk. vanilje
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Bland rice krispies i den smeltede chokolade.
Kom chokolademassen i en kagering på 15 cm med kageplast og kom den på køl.
Ananas indlæg
150g ananaspure (kan købes her, ellers kan du bruge blendede ananas)
1 1/2 spsk. maizena
100g ananas i små tern
1 spsk. citronsaft
1 husblas
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Rør maizenaen ud i lidt af ananaspureen.
Kom så citronsaften, ananaspure og maizena i en gryde og lav et opkog.
Smelt husblassen i den varme ananaspuremasse.
Køl ananascremen lidt ned og kom ananas ternerne ned i cremen.
Kom cremen ovenpå bunden og kom den på frost i minimum 4 timer
Vanilje mousse
3 blade husblas
1 tsk. ren vanilje pulver eller en vaniljestang
100g hvid chokolade
3,5 dl piskefløde
100g cremefraiche
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
Kog 1 dl af fløden og vaniljepulveret op og smelt herefter husblassen i den varme fløde.
Køl fløden ned og rør cremefraichen i.
Pisk resten af fløden og vend den i cremefraiche/flødemassen.
Kom moussen i en silikoneform på 17 cm og kom så bunden med ananasen nederst så den er plan med moussen
Kom kagen på frost.
Pynt
Hvid chokoladecreme
Ananas chips
Syltede ananas
Krystalliseret hvid chokolade
skovsyre blomster
Hvid chokoladecreme
75g hvid chokolade
40g fløde
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af fløden.
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring indtil det bliver en homogen masse.
Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.
Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl.
Ananas chips
½ ananas
50g sukker
50g vand
Lav et opkog af vand og sukker.
Skræl ananassen og udstik med en rund udstikker. Jeg bruger en på 5 cm.
Skær tynde skiver af ananassen og kom dem ned i sukkervandet.
Kom herefter ananasskiverne på en silikonemåtte.
Bag dem i oven ved 70 grader til de er helt tørre.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Syltede ananas
100g ananas
50g sukker
50g vand
½ tsk. vanilje
Skær ananassen ud i firkanter på 1x1cm
Lav et opkog af sukker, vand og vanilje.
Kom ananassen i en beholder med låg og hæld sukkerlagen over.
Kom dem på køl og lad dem stå i min. 5 timer. De kan sagtens laves et par uger før de skal bruges, det bliver de bare bedre af.
Krystalliseret hvid chokolade:
100g hvid chokolade
70g sukker
1 spsk. vand
Smelt chokoladen i over vandbad eller i mikroovn.
Kog sukker og vand op til 135 grader.
Pisk sukkervandet ned i chokoladen. Jeg gør det på en røremaskine, men en elpisker kan også bruges.
Køl massen ned på bagepapir ved stuetemperatur.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Pynt kagen med ananas chips, hvid chokoladecreme, krystalliset hvid chokolade, syltede ananas og skovsyre blomster.
Den vil jeg altså rigtigt gerne smage