Københavnerstang 

Blondie, blåbær crude, creme fraiche mousse og blåbær gleze

Denne kage er for mig den perfekte sommer kage. Den er lækker frisk – og jeg synes at den smager af sommer. Den lidt syrlige mousse og blåbærsmagen passer perfekt til den søde blondiebund. Jeg bruger altid vilde blåbær, da de har mere smag og farve. Vilde blåbær er lidt svære at få fat på, men jeg har tidligere fundet dem i Irma og Bilka. Hvis ikke du kan få fat på vilde blåbær, så kan du også sagtens lave kagen med almindelige blåbær.

Sommerkage med blondiebund, creme fraiche mousse og blåbær

 

Blondiebund

 

80 g smør

100 g god hvid chokolade

2 æg, str. S/M

20 g sukker

30 g hvedemel

Lidt salt

 

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.

Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.

Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden

Bag bunden ved 180 grader ved varmluft i ca. 10-15 min.

Når bunden er bagt kan den med fordel kommes i en kagering med kageplast i siderne. Du kan eventuelt også beholde bunden i springformen med kageplast i siderne.

 

blåbær crude

 

1 husblas

2 dl blåbærsaft

1/2 dl citronsaft

130 g sukker

1 æg

60 g smør

 

Pisk saft, sukker og æg sammen, varm massen op i en lille gryde under konstant omrøring til massen er 82 grader.

Tilsæt derefter husblassen.

Pisk den kolde smørret i hæld cruden oven på den kolde bund.

Kom den er frost mens du laver moussen.

 

Creme fraiche mousse:

 

200 g hvid chokolade

2,5 dl fløde

2 dl creme fraiche 38%

2 husblas

 

Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.

Kog 1dl af fløde op og tilsæt husblassen.

Rør den opvarmede fløde ned i chokoladen.

Pisk fløden og cremefraichen op hver for sig.

Vend først cremefraichen i og så fløden.

Komme moussen i en silikomart eclipse 1000 og kom det frosne indlæg i

Kom kagen på frost

 

Pynt

Glaze

Krystalliseret hvid chokolade

Store chokolade kugler ca. 2 cm (kan købes her)

Små chokolade kugler (kan købes her)

Blåbær

Skovsyre

 

 

Glaze

 

2 husblas

75 g glukosesirup

60 g hvidt sukker

50 g vand

50 g kondenseret mælk

100 g hvid chokolade

1,5 tsk. frysetørrede blåbærstøv

 

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.

Kog glukosesirup, sukker og vand op indtil sukkeret er opløst.

Kom den kondenseret mælk i og tag blandingen af varmen.

Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i.

Kom chokoladen op i en høj kande (jeg bruger den der følger ned min stavblender) sammen med blåbærstøv

Hæld den varme masse langsomt ned over chokoladen.

Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen.

Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til ca. 40 grader med film på toppen.

Tag kagen ud fra frost og befri den fra formen. Det er vigtigt at kagen er helt frossen ellers kan den ikke glezes.

Placer kagen oven på en skål i et fad der er større end kagen, hvis du ikke har det så brug en bageplade med bagepapir på.

Hæld glezen udover kagen, start uden i kanten, så du er sikker på at siderne er helt dækket med glaze.

Lad kagen tø op i min 6 timer på køl.

 

Krystalliseret hvid chokolade:

 

100g hvid chokolade

70g sukker

1 spsk. vand

 

Smelt chokoladen

Kog sukker og vand op til 135 grader

Pisk sukkervandet ned i chokoladen, jeg gør det på røremaskine, men en elpisker kan også bruges

Køles ned på bagepapir ved stuetemperatur

Opbevar i lufttæt beholder

 

Være kreativ med pynten og gå amok 😊

2 kommentarer

  • Lisbeth

    Kan man købe blåbærsaften eller er det noget man selv kan lave?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Man kan købe det hos fx specialkøbmanden, men man kan også sagtes lave det selv. Det er bare at koge blåbær op, blende dem og sigte den igennem en finmasket sigte.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavnerstang