Blondie, blåbær crude, creme fraiche mousse og blåbær gleze

Moussekage med jordbær og rabarber

Jordbær/rabarber kage  

Nu er det sommer og det betyder at de danske jordbær og rabarber er i sæson. Jeg elsker at bruge friske lokale råvarer i mine kager og det har jeg mulighed for netop nu. Rabarber er et eksempel på en fantastisk råvare der vokser rundt i de danske haver i stor stil. Min svoger har haven fyldt med rabarber, så jeg bliver altid sat på prøve med at finde nye ting at bruge dem på. Her er er en opskrift, som jeg har udviklet med tanke på min svogers rabarber.

Bund

2 æg

40g hvid chokolade

80g sukker

80g mandelmel

 

Smelt chokoladen

Pisk æggeblommerne med 40g sukker

Rør chokoladen og mel sammen med de piskede æggeblommer

Pisk æggehviderne med de resterende 40g sukker

Vend de piskede æggehvider i chokolademassen

Kom kagedejen i en smurt springform med bagepapir i bunden

Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 min

Køl kagen ned og kom den i en kagering på 13 cm med kageplast

 

Jordbær/rabarber kompot  

150g jordbær

150g rabarber

2 husblas

30g sukker

70g friske jordbær i tern

 

Udblød husblassen i koldt vand

Kog jordbær, rabarber og sukker op

Blend den opvarmede frugtmasse og smelt husblassen i

Køl kompotten ned til stuetemperatur og vend de friske jordbær tern i

Kom kompotten oven på bunden og kom den på frost

Jordbær/rabarber mousse  

2 husblas

100g jordbær

100g rabarber

20g sukker

50g creme fraiche

1,5 dl fløde

100g hvid chokolade

 

Udblød husblassen i koldt vand

Kog jordbær, rabarber og sukker op

Sigt massen og smelt husblassen i saften

Smelt chokoladen

Kom cremefraichen i frugtsaften og vend det sammen med chokoladen

Pisk fløden og vend chokolademassen ned i

Kom moussen i en silikone form på 15 cm og kom bunden ned i så den bliver plan

Kom kagen på frost

 

Pynt 

Råsyltede rabarber

Hvid chokoladecreme

Jordbær

 

Råsyltede rabarber 

1 rabarber

50g sukker

50g vand

1 tsk.  vaniljesukker

 

Kog sukker, vand og vanilje op

Skær rabarberne ud i nogle pæne stykker

Kom rabarberne i en bøtte med låg og hæld den varme sukkerlage over

Stil dem på køl i min 5 timer, men de kan sagtnes stå i flere uger i køleskabet

Hvid chokoladecreme  

50g hvid chokolade

100g fløde

½ husblas

 

Udblød husblas i koldt vand

Kom chokoladen og halvdelen af fløde i en skål og varm det op i mikroovnen til chokoladen smelter

Rør det sammen til en ensartet masse og smelt husblassen i

Kom resten af fløden i og rør sammen

Kom cremen på køl i min 4 timer

Pisk cremen op til den er luftig og fast

Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl

 

 

Pynt med friske jordbær, chokoladecremen og de råsyltede rabarbere

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondie, blåbær crude, creme fraiche mousse og blåbær gleze