Moussekage med jordbær og rabarber
Jordbær/rabarber kage
Nu er det sommer og det betyder at de danske jordbær og rabarber er i sæson. Jeg elsker at bruge friske lokale råvarer i mine kager og det har jeg mulighed for netop nu. Rabarber er et eksempel på en fantastisk råvare der vokser rundt i de danske haver i stor stil. Min svoger har haven fyldt med rabarber, så jeg bliver altid sat på prøve med at finde nye ting at bruge dem på. Her er er en opskrift, som jeg har udviklet med tanke på min svogers rabarber.
Bund
2 æg
40g hvid chokolade
80g sukker
80g mandelmel
Smelt chokoladen
Pisk æggeblommerne med 40g sukker
Rør chokoladen og mel sammen med de piskede æggeblommer
Pisk æggehviderne med de resterende 40g sukker
Vend de piskede æggehvider i chokolademassen
Kom kagedejen i en smurt springform med bagepapir i bunden
Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 min
Køl kagen ned og kom den i en kagering på 13 cm med kageplast
Jordbær/rabarber kompot
150g jordbær
150g rabarber
2 husblas
30g sukker
70g friske jordbær i tern
Udblød husblassen i koldt vand
Kog jordbær, rabarber og sukker op
Blend den opvarmede frugtmasse og smelt husblassen i
Køl kompotten ned til stuetemperatur og vend de friske jordbær tern i
Kom kompotten oven på bunden og kom den på frost
Jordbær/rabarber mousse
2 husblas
100g jordbær
100g rabarber
20g sukker
50g creme fraiche
1,5 dl fløde
100g hvid chokolade
Udblød husblassen i koldt vand
Kog jordbær, rabarber og sukker op
Sigt massen og smelt husblassen i saften
Smelt chokoladen
Kom cremefraichen i frugtsaften og vend det sammen med chokoladen
Pisk fløden og vend chokolademassen ned i
Kom moussen i en silikone form på 15 cm og kom bunden ned i så den bliver plan
Kom kagen på frost
Pynt
Råsyltede rabarber
Hvid chokoladecreme
Jordbær
Råsyltede rabarber
1 rabarber
50g sukker
50g vand
1 tsk. vaniljesukker
Kog sukker, vand og vanilje op
Skær rabarberne ud i nogle pæne stykker
Kom rabarberne i en bøtte med låg og hæld den varme sukkerlage over
Stil dem på køl i min 5 timer, men de kan sagtnes stå i flere uger i køleskabet
Hvid chokoladecreme
50g hvid chokolade
100g fløde
½ husblas
Udblød husblas i koldt vand
Kom chokoladen og halvdelen af fløde i en skål og varm det op i mikroovnen til chokoladen smelter
Rør det sammen til en ensartet masse og smelt husblassen i
Kom resten af fløden i og rør sammen
Kom cremen på køl i min 4 timer
Pisk cremen op til den er luftig og fast
Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl
Pynt med friske jordbær, chokoladecremen og de råsyltede rabarbere
Ingen kommentarer endnu