Moussekage med jordbær og rabarber

Roulade med vanilje og jordbær

Jordbær og vanilje roulade

 

Jeg er gået i roulademode og eksperimenterer i øjeblikket med forskellige roulader. Denne her jordbær og vaniljeroulade er en super lækker sommer roulade og den passer perfekt til eftermiddagskaffen på terrassen en varm sommerdag.

Hvis du vil gøre lidt mindre ud af den, så kan du sagtnes udlade marcipanovertrækket og pynten. Så ville jeg vende bunden ud på at lag sukker inden den rulles, så rouladen er dækket af et klassisk sukkerlag.

 

Rouladedej:

4 mellemstore æg

170 g sukker

160 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 spsk. vaniljepulver eller vaniljepaste

 

Pisk æggene og sukkeret lyst og luftigt.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og sigt det.

Vend de tørre ingredienser i æggesnapsen.

Smør dejen ud på bagepapir på størrelse med en bradepande.

Bages ved 180 grader i ca. 10 min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk.

Vend den varme bund over på et nyt stykke bagepapir, så du har bagsiden af bunden opad. Rul bunden sammen mens den er varm, så vil det være lettere at rulle den, når den skal samles. Lad rouladebunden ligge rullet sammen indtil den skal samles.

 

Vaniljecreme

 

1 æg

25 g maizena

50 g sukker

2 dl mælk

1 spsk. vaniljepulver

½ husblas

½ dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 min.

Pisk æg, sukker og vaniljepulver let sammen i en gryde.

Pisk maizenaen i.

Tilsæt mælken og pisk igen.

Kog cremen op under omrøring.

Kom husblassen ned i den varme kagecreme og rør igen.

Kom cremen på køl.

Pisk fløden stiv og vend vaniljecreme i, når den er blevet helt kold.

 

Jordbær kompot

 

150 g jordbær

30 g sukker

1 spsk. maizena

 

Lav et opkog af jordbær og sukker.

Blend jordbærrene.

Rør maizena ud i lidt vand og rør det ned i de blendede jordbær.

Lav et opkog igen.

Kom kompotten på køl.

Samling

 

Rul den kolde bund ud og smør jordbærkompotten ud i et jævnt lag.

Smør derefter vaniljecremen ud i et jævnt lag ovenpå jordbærkompotten.

Rul rouladen.

Kom rouladen på køl.

 

Pynt

 

Jordbær

Vanilje flødeskum

Marcipanovertræk

 

Vaniljeflødeskum

 

Pisk lidt fløde og vanilje til flødeskum.

 

Marcipanovertræk

 

200 g marcipan

20 g flormels

10 g glukose

Rød farve

 

Rør/ælt marcipan, flormelis, glukose og farve sammen.

Rul marcipanen ud i et tyndt lag. Det skal være stor nok til at dække rouladen.

Smør lidt af flødeskummen ud på rouladen og kom marcipanovertrækket ovenpå og skær det til.

 

Pynt med jordbær og flødeskummen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moussekage med jordbær og rabarber