Tærte med chokolade, karamel og popcorn
Den her tærte er utrolig lækker og den passer perfekt til en kop kaffe. Chokoladen og karamellen passer super godt sammen og popcornene plejer at være et hit både blandt børn og voksne.
Der er mørdej til 2 tærter i opskriften. Jeg plejer at fryse den ene halvdel ned, så jeg altid har en færdig mørdej klar til brug. Mørdej kan holde sig i ca. 3 mdr. i fryseren.
Mørdej
Opskrift til 2 stk.
250 g mel
100 g koldt smør
80 g flormelis
1 æg
Kom mel, smør og flormelis i en foodprocessor.
Kør foodprocessor til indtil det ligner parmesanost.
Kom ægget i og lad maskinen køre til dejen har samlet sig.
Kom dejen på køl i 30 min.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform på 18 cm.
Jeg bruger en tærtebund med ”luft huler”, fordi det giver en mere sprød bund, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges.
Bag bunden ved 170 grader i ca. 15 min.
Bunden køles ned i tærteformen.
Karamel creme
150 g gold chokolade eller anden karamel chokolade
75 g fløde
20 g glukose
Smelt chokolade, fløde og glukose i mikroovnen.
Rør det til en homogen masse med et piskeris og kom det oven på tærtebunden.
Kom tærten på køl.
Chokolademousse
100 g mørk chokolade
1,5 dl fløde
Smelt chokoladen i mikroovnen.
Lav et opkog af 1/2 dl af fløden og rør det i chokoladen.
Pisk resten af fløden og vend det sammen med chokoladen.
Kom moussen i en silikoneform (15 cm) eller i en kagering med kage plast i siderne og bagepapir i bunden.
Kom moussen på frost.
Karamel popcorn
1 pakke Micro popcorn
150 g sukker
Pop popcornene i mikroovnen. Du kan evt. også lave en portion popcorn på den gammeldags maner i en gryde.
Smelt sukkeret i en gryde, hvor der også er plads til popcornene.
Sukkeret skal varmes så længe, at det får en gylden farve. Pas på det ikke brænder på.
Vend popcornene i den smeltede sukkermasse.
Spred popcornene ud på et stykke bagepapir og køl ned.
Pyntning
Kom chokolademoussen ovenpå kagen og kom så popcornene rundt i kanten.
Tip: lav gerne lidt ekstra popcorn. De plejer at være et hit både blandt børn og voksne 🙂
Ingen kommentarer endnu