Moussekage med jordbær og pistacie

Chokolade scones

Scones er en krydsning mellem en bolle og den kage. I England spiser man dem med clotted cream, men jeg synes de er bedst med smør eller bare som de er.

Når man laver scones er det vigtigt at man ikke ælter smørret helt ind i dejen, da man så ikke får den rigtige konsistens efter de er bagte

ca. 11 stk.

 

400 g hvedemel

130 g frosset smør i tern

75 g sukker

5 g salt

1 spsk. vaniljesukker

15 g bagepulver

125 g kærnemælk

125 g  fløde

120 g mørk chokolade

 

Kom mel og den frosne smør i en skål og ælt kort dejen på en rørmaskine

Kom så resten af de tørre ingredienser i og ælt kort dejen igen.

Hæld fløden og kærnemælken i og ælt dejen til den er en sammenhængende masse.

Tilsæt chokoladen og ælt det ind i dejen.

Rul dejen ud i ca 1,5 cm tykkelse og skær dem ud i firkanter på 5*5cm

Bag dem på 180 grader i ca. 25 min.

 

De er bedst hvis de spises når de er helt friskbagte. Man kan sagtens lave dejen dagen før og opbevare den på køl og så rulle dem ud og bage dem, når de skal spises.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moussekage med jordbær og pistacie