Chokolade scones

Moussekage med lakrids, hindbær og hvid chokolade

Lakrids, hindbær og hvid chokolade er gået hen og blevet en klassiksker og man får masser af det hele i denne her skønne kage. Kagen består af en bund med hvid chokolade og lakrids, hindbærmousse, lakridsganache og hindbærkompot.  Hvis man ikke er til lakrids kan man sagtsen undlade det og stadig få en super lækker kage.

Blondie med lakrids

70 g smør

70 g hvid chokolade

2 æg

35 g sukker

30 g mel

Lidt salt

1 spsk. lakridspulver

30 g hakket hvid chokolade

 

Tænd oven på 170 grader.

Smelt smør og chokoladen i en gryde ved lav varme.

Pisk æg og sukker hvidt og luftig.

Vend chokolade/smøren ned i æggemassen.

Sigt mel og salt ned i massen og vend den forsigtigt.

Vend herefter lakrids og den hakkede chokolade dejen.

Smør siderne på springformen (15 cm)  og beklæd bunden med bagepapir

Dejen hældes i springformen og bages i ca. 25 min.

 

Hindbærkompot

125 g hindbær

1 spsk. citronsaft

Vaniljepulver

12 g sukker

1 spsk. majzina

 

Lav et opkog af hindbær, citronsaft, sukker og vanilje.

Sigt opkoget –  så der kun er saft tilbage.

Rør maizinaen ud i lidt vand og pisk det ned i hindbærsaften.

Kog det op i igen og kom det oven på bunden

Kom kagen på frost

 

Lakrids ganache

75 g hvid chokolade

40 g fløde

1 spsk. lakridspulver

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn

Lav et opkog af fløden og lakrids.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Kom ganachen oven på bunden og kom den på frost

 

Hindbærmousse

2 husblas

400 g hindbær

20 g sukker

100 g hvid chokolade

50 g creme fraiche 9%

1,5 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand.

Lav et opkog af hindbær og sukker.

Sigt opkoget så der kun er saft tilbage.

Kog saften til der er ca. 1 dl saft tilbage.

Smelt husblassen i saften.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.

Kom cremefraichen i saften og vend det sammen med den smeltede chokolade.

Pisk fløden og vend chokolademassen ned i.

Kom moussen i en silikone form på 18 cm.

Kom bunden ned i moussen med blondien op ad

Kom kagen på frost.

 

Pynt

Sort velvet spray

Hvid chokoladecreme med lakrids

Hindbær

Sølv kugler

Hyldeblomster

 

Hvid chokoladecreme med lakrids

½ husblas

50 g hvid chokolade

100 g fløde

1 spsk. lakridsgranulat

 

Udblød husblassen i koldt vand.

Kom chokoladen og halvdelen af fløden i en skål og varm det op i mikroovnen til chokoladen smelter.

Rør det sammen til en ensartet masse og smelt husblassen i.

Kom resten af fløden i og rør sammen.

Rør lakrids granulat i.

Kom cremen på køl i min 4 timer.

Pisk cremen op til den er luftig og fast.

Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Tag kagen ud fra frost og tag den ud af formen

Kom kage i en kasse og sprøjt kage med velvet spray

Pynt kage med resten af pynten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade scones