Cheesecake med mandarin
Cheesecake smager skønt og kan varieres i det uendelige. Jeg kan godt lide at bruge årstidens frugter i mine kager og i øjeblikket er der masser af lækre mandariner på markedet. Det er med udgangspunkt i dette, at jeg udviklede den her opskrift med havrebund, mandarin og hvid chokolade. Hvis du ikke har mandariner, så brug gerne appelsin det gør ikke kagen dårligere. Du kan forøvrigt også sagtens bruge klementiner, da det bare er en sødere og ofte kerneløs sort af mandariner.
Bund
150 g havre kiks
75 g smør
Blend kiksene.
Smelt smørret.
Bland det sammen.
Beklæd en springform på 16 cm med bagepapir i bunden og kom kageplast i siderne.
Kom kikseblandingen ned i springformen og pres kiksen sammen evt op af siderne
Jeg laver en kant af kiks i siderne, men man kan også bare lave en flad bund.
Hvid chokoladecreme med mandarin
180 g hvid chokolade
80 g mandarinsaft fra pressede mandariner (husk at si saften, når du har presset mandarinerne)
40 g fløde
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af fløden og mandarinsaften.
Hæld langsomt den opvarmede fløde/mandarinsaft ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.
Tag lidt af cremen til side til pynt.
Kom cremen ned i bunden og sæt den på køl.
Mandarin cheesecake
2 husblas
1 dl mandarinsaft fra pressede mandariner (husk at si saften, når du har presset mandarinerne)
35 g sukker
100 g hvid chokolade
200 g flødeost
2 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Lav et opkog af mandarinsaft og sukker.
Smelt husblassen i den varme saft.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og lad den køle ned til stuetemperatur.
Pisk flødeosten.
Pisk fløden.
Rør mandarinsaften ned i flødeosten.
Rør herefter den afkølede chokolade ned i flødeost/mandarinsaft.
Vend ostemassen sammen med den piskede fløde.
Kom massen i springformen med kiksebunden og den hvide chokolade cremen.
Kom kagen på køl i minimum 4 timer
Pynt
Hvid chokoladecreme med mandarin (gemt fra tidligere)
Tørret mandarin
Mandarin fileter
Gule blomster
Tørrede mandariner
1 mandarin
50 g vand
100 g sukker
Skær mandarinen ud i tynde skiver.
Lav et opkog med vand og sukker indtil sukkeret er opløst.
Dyb skiverne i den varme sukkerlage.
Kom skiverne på en silikone måtte og tør dem i oven ved 80 grader i 1,5 time.
Køl dem ned og kom dem i en lufttæt beholder.
Mandarin fileter
1 mandarin
Skær skrællen af og skær fileter ud mellem de hvidelameller.
Pynt kage som du lyster 😊
Ingen kommentarer endnu