Påskekage med hindbær og citron

Påskekage med passionfrugt og lakrids

Påskekage med passionsfrugt og lakrids

I de her coronatider bruger jeg mange timer i køkkenet og har fået udviklet flere skønne påskekager. Den her påskekage kan selvfølgelig spises hele året og det er ikke sidste gang jeg laver den her kage. Jeg kørte hjem til mine forældre og lillebror med kagen og de var begejstrede – selv min mor der normalt ikke er til lakrids i kager, har bedt om, at jeg laver den igen.

Kagen består af en kiksebund med et lag lakridschokolade og henholdsvis en mousse og en creme lavet med passionsfrugt og lakrids. Jeg køber selv passionsfrugtssaften. Det kan godt være svært at finde i dagligvarebutikkerne, så du skal i specialbutikker. Jeg køber den selv  HER, men man kan også sagtens selv presse passionsfrugter og så si saften.

 

Bund

100 g smør

200 g kiks

2 spsk. sukker

1 spsk. lakridsgranulat

 

Smelt smørret.

Blendt kiksene sammen med lakrids og sukker fx. i en minihakker.

Bland de blendede kiks sammen med det smeltede smør.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 18cm og beklæd siderne med kageplast.

Kom kiksene ned i springformen og kom det også op af kanten.

Kom bunden på køl.

 

Lakridscreme

100 g hvid chokolade

50 g fløde

10 g glukose

1 tsk. lakridsgranulat

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløde, lakrids og glukose.

Rør fløden ned i chokoladen under omrøring.

Kom cremen oven på bunden og kom den på køl i minimum 30 min.

 

Passionsfrugt mousse

2 ½ husblas

100 g saft fra passionsfrugter

100 g sukker

50 g creme fraiche

2,5 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimun 10 minutter.

Kog sukker og passionsfrugt til sukkeret er opløst.

Smelt husblassen i saften.

Køl saften ned til stuetemperatur.

Rør creme fraichen ned i saften.

Pisk fløden til en let skum og vend det i saften.

Kom moussen i springformen.

Kom kagen på køl i minimum 3 timer.

 

Passionsfrugt crème

1/2 husblas

50 g sukker

1 æggeblomme

50 g saft fra passionsfrugter

100g hvid chokolade

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter.

Pisk sukker og æggeblommen hvidt og luftig.

Varm passionsfrugtssaften op, den må ikke koge.

Pisk den varme saft med i æggesnapsen og kom den ned i gryden igen.

Varm cremen op til 82 grader under omrøring og kom husblassen i og rør igen.

Tilsæt chokoladen under omrøring.

Kom cremen oven på kagen.

Kom kagen tilbage på køl i min 2 timer.

Pynt

Lakridsmousse

Påskeæg

Små chokolade kugler

Skovsyre blomster

 

Lakrids mousse

1/2 husblas

100 g hvid chokolade

175 g fløde

1 spsk. lakridsgranulat

1 tsk lakridspulver

Lidt sort farve

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløde, lakridsgranulat, lakridspulver og farve og kom derefter husblassen i.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen under omrøring.

Blendt chokolade/flødemassen med en stavblender oc kom massen i en pose eller skål som lukker helt tæt.

Skal stå på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

 

Pynt kagen som du har lyst. God påske

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskekage med hindbær og citron