Påskekage med passionfrugt og lakrids

Æbletærte med marcipan

Du får her opskriften på en super lækker tærte med marcipanmasse og æbler.

Der er nok mørdej til to tærter, men jeg plejer at fryse den anden halvdel ned, så jeg altid har mørdej klar til brug. Mørdej kan holde sig i 3 måneder på frost.

 

Mørdej

Opskrift til 2 stk.

250 g mel

100 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

 

Vær opmærksom på at der er dej til to tærter. Jeg plejer at fryse halvdelen ned, men du kan også vælge at lave en halv portion.

 

Kom mel, smør og flormelis en foodprocessor.

Kør foodprocessoren til dejen ligner parmesanost.

Kom ægget i og lad maskinen køre til dejen samler sig.

Kom dejen på køl i 30 min.

Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform på 18 cm.

Jeg bruger en tærteform med ”luft huller”, for det giver en mere sprød tærte, men en almindelig kan også sagtens bruges.

Bag tærten ved 170 grader i ca 15 min.

Køl tærten ned i tærteformen.

 

Marcipan masse

165 g sukker

165 g smør

195 g marcipan

3 æg

 

Kom sukker, smør og marcipan i en mini hakker og blend til massen er ensartet.

Kom æggene i et af gang og blend i mellem.

Fordel massen i bunden af tærten.

 

Æbler

3 æbler

3 spsk. kanel sukker

 

Skræl æblerne og skær et af æblerne ud i små tern og kom dem ned i marcipanmassen.

Skær de to andre æbler ud i tynde skiver

Vend æblerne i sukker

Læg æblerne pænt oven på marcipanmassen.

Dæk tærten til med sølvpapir.

Bag tærten i 60 min ved 160 grader, tag sølvpapir af tærten og bag den videre i ca. 10-15 minutter indtil den er færdig.

 

Spis tærten lun med cremefraiche der er rørt med vanilje.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskekage med passionfrugt og lakrids