Citronmåne

Cheesecake med chokolade og jordbær

Jordbær cheesecake med chokolade

Du får her opskriften på en cheesecake, der består af en kiksebund med mørk chokolade og kakao, cheesecake med jordbær/hvid chokolade og et chokoladelåg med mørk chokolade. Jordbær og chokolade komplementerer hinanden super godt og du får masser af begge dele i den her skønne kage. Jeg har pyntet kagen med en mousse lavet på ruby chokolade, jordbær, chokoladebrud og blomster, men det kan sagtens gøres mere enkelt.

 

Bund:

50 g mørk chokolade

100 g smør

250 g grovkiks (fx digestive)

2 spsk. kakao

 

Smelt chokolade og smør i en skål i mikroovnen.

Blend kiks og kakao i en foodprocessor.

Bland det smeltede chokolade sammen med kiksene.

Kom bagepapir i bunden og kageplast i siderne af en springform på 18 cm.

Kom kiksene ned i springformen og kom det også op af kanten.

Kom bunden på køl.

 

Cheesecake:

1 ½ husblas

130 g frosne jordbær

Saft af ½ citron

25 g sukker

50 g hvid chokolade

100 g flødeost

1,5 dl piskefløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Lav et opkog af jordbær, citronsaft og sukker.

Sigt bærrene fra og smelt husblassen i saften.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og lad den køle ned til stuetemperatur

Pisk flødeosten.

Pisk fløden.

Rør  bærsaften sammen med flødeosten

Vend chokolade ned i under omrøring.

Vend herefter den piskede fløde ned i ostemassen.

Kom cheesecaken ned i springformen og kom kagen på køl i minimum 4 timer.

 

Chokolade låg:

100 g mørk chokolade 56 %

50 g piskefløde

10 g glukose

 

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.

Varm fløde og glukose op. Bemærk at det ikke skal koge.

Rør fløden ned i chokoladen.

 

Hæld chokoladen ovenpå kagen.

Kom kagen tilbage på køl i minimum 1 time.

Pynt

Ruby mousse

Jordbær

Chokoladebrud

Blomster

 

Ruby mousse

100 g Ruby chokolade

175 g fløde

1/2 husblas

Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend med stavblenderen chokolade/flødemassen.

Kom moussen i en pose eller skål der lukker helt tæt.

Stil moussen på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

 

Pynt kagen som du har lyst

2 kommentarer

  • Stella

    Hej….
    Har nu prøvet din opskrift, men den passer slet ikke i de forhold du har skrevet. Brugte en 22 dia i springform, kiksebund passede fint, men da jeg så kom til ostecremen, så ligger der en lille pøl i bunden af formen 😔 ligner slet ikke det på billedet, meget skuffende og især når man står og skal have gæster….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej Stella
      Det er jeg da ked af og det er en fejl i opskriften, det er rettet nu. Det er en 18cm form der er brugt. Håber du lavede lidt mere fyld og at den smagte godt alligevel 🙂
      Hilsen Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronmåne