Cheesecake med chokolade og jordbær
Jordbær cheesecake med chokolade
Du får her opskriften på en cheesecake, der består af en kiksebund med mørk chokolade og kakao, cheesecake med jordbær/hvid chokolade og et chokoladelåg med mørk chokolade. Jordbær og chokolade komplementerer hinanden super godt og du får masser af begge dele i den her skønne kage. Jeg har pyntet kagen med en mousse lavet på ruby chokolade, jordbær, chokoladebrud og blomster, men det kan sagtens gøres mere enkelt.
Bund:
50 g mørk chokolade
100 g smør
250 g grovkiks (fx digestive)
2 spsk. kakao
Smelt chokolade og smør i en skål i mikroovnen.
Blend kiks og kakao i en foodprocessor.
Bland det smeltede chokolade sammen med kiksene.
Kom bagepapir i bunden og kageplast i siderne af en springform på 18 cm.
Kom kiksene ned i springformen og kom det også op af kanten.
Kom bunden på køl.
Cheesecake:
1 ½ husblas
130 g frosne jordbær
Saft af ½ citron
25 g sukker
50 g hvid chokolade
100 g flødeost
1,5 dl piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Lav et opkog af jordbær, citronsaft og sukker.
Sigt bærrene fra og smelt husblassen i saften.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og lad den køle ned til stuetemperatur
Pisk flødeosten.
Pisk fløden.
Rør bærsaften sammen med flødeosten
Vend chokolade ned i under omrøring.
Vend herefter den piskede fløde ned i ostemassen.
Kom cheesecaken ned i springformen og kom kagen på køl i minimum 4 timer.
Chokolade låg:
100 g mørk chokolade 56 %
50 g piskefløde
10 g glukose
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
Varm fløde og glukose op. Bemærk at det ikke skal koge.
Rør fløden ned i chokoladen.
Hæld chokoladen ovenpå kagen.
Kom kagen tilbage på køl i minimum 1 time.
Pynt
Ruby mousse
Jordbær
Chokoladebrud
Blomster
Ruby mousse
100 g Ruby chokolade
175 g fløde
1/2 husblas
Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen.
Blend med stavblenderen chokolade/flødemassen.
Kom moussen i en pose eller skål der lukker helt tæt.
Stil moussen på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Pynt kagen som du har lyst
Hej….
Har nu prøvet din opskrift, men den passer slet ikke i de forhold du har skrevet. Brugte en 22 dia i springform, kiksebund passede fint, men da jeg så kom til ostecremen, så ligger der en lille pøl i bunden af formen 😔 ligner slet ikke det på billedet, meget skuffende og især når man står og skal have gæster….