Citronmåne

Cheesecake med chokolade og jordbær

Jordbær cheesecake med chokolade

Du får her opskriften på en cheesecake, der består af en kiksebund med mørk chokolade og kakao, cheesecake med jordbær/hvid chokolade og et chokoladelåg med mørk chokolade. Jordbær og chokolade komplementerer hinanden super godt og du får masser af begge dele i den her skønne kage. Jeg har pyntet kagen med en mousse lavet på ruby chokolade, jordbær, chokoladebrud og blomster, men det kan sagtens gøres mere enkelt.

 

Bund:

50 g mørk chokolade

100 g smør

250 g grovkiks (fx digestive)

2 spsk. kakao

 

Smelt chokolade og smør i en skål i mikroovnen.

Blend kiks og kakao i en foodprocessor.

Bland det smeltede chokolade sammen med kiksene.

Kom bagepapir i bunden og kageplast i siderne af en springform på 22 cm.

Kom kiksene ned i springformen og kom det også op af kanten.

Kom bunden på køl.

 

Cheesecake:

1 ½ husblas

130 g frosne jordbær

Saft af ½ citron

25 g sukker

50 g hvid chokolade

100 g flødeost

1,5 dl piskefløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Lav et opkog af jordbær, citronsaft og sukker.

Sigt bærrene fra og smelt husblassen i saften.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og lad den køle ned til stuetemperatur

Pisk flødeosten.

Pisk fløden.

Rør  bærsaften sammen med flødeosten

Vend chokolade ned i under omrøring.

Vend herefter den piskede fløde ned i ostemassen.

Kom cheesecaken ned i springformen og kom kagen på køl i minimum 4 timer.

 

Chokolade låg:

100 g mørk chokolade 56 %

50 g piskefløde

10 g glukose

 

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.

Varm fløde og glukose op. Bemærk at det ikke skal koge.

Rør fløden ned i chokoladen.

 

Hæld chokoladen ovenpå kagen.

Kom kagen tilbage på køl i minimum 1 time.

Pynt

Ruby mousse

Jordbær

Chokoladebrud

Blomster

 

Ruby mousse

100 g Ruby chokolade

175 g fløde

1/2 husblas

Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend med stavblenderen chokolade/flødemassen.

Kom moussen i en pose eller skål der lukker helt tæt.

Stil moussen på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

 

Pynt kagen som du har lyst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronmåne