Cheesecake med banan
Cheesecake med banan består af en klassisk kiksebund med en cheesecakemasse med moste bananer og en karameltopping med bananer ovenpå.
Bund
100 g smør
240 g digestive kiks
2 spsk. sukker
Smelt smørret, knus kiksene lidt groft og vend det sammen.
Kom kiksemassen i en springform på 18 cm. Pres kiksene let med en ske – også op af siderne.
Bag bunden i 5 min ved 180 grader
Cheesecake
2 æg
120 g sukker
200 g flødeost
2 spsk. maizena
200 g bananer
Tænd oven på 160 grader.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
Pisk flødeost og maizena sammen, der må ikke være klumper i.
Vend æggemassen og flødeostemassen sammen.
Mos bananerne og vend dem i flødeostemassen.
Kom cheesecake-massen ned i den bagte bund og bag den i ca. 40 min. Den skal minde om budding i konsistens, når den er færdigbagt.
Topping
5 spsk. brunfarin
3 spsk. sirup
3 spsk. fløde
30 g smør
3 bananer
Kom brunfarin, sirup og fløde på en pande og kog det til sukkeren er opløst.
Rør så smøren ned i karamellen.
Skær bananerne i skiver og kom dem op i karamelmassen.
Rør forsigtig rundt indtil bananer er blevet bløde, med stadig er hele.
Hæld banankaramellem oven på kagen
Stil kagen i køleskabet. Tag kagen ud fra køl en time inden servering.
Ingen kommentarer endnu