Mazarinkage med hvid chokolademousse og jordbær

Cheesecake med banan

Cheesecake med banan består af en klassisk kiksebund med en cheesecakemasse med moste bananer og en karameltopping med bananer ovenpå.

 

Bund

100 g smør

240 g digestive kiks

2 spsk. sukker

 

Smelt smørret, knus kiksene lidt groft og  vend det sammen.

Kom kiksemassen i en springform på 18 cm. Pres kiksene let med en ske – også op af siderne.

Bag bunden i 5 min ved 180 grader

 

Cheesecake

2 æg

120 g sukker

200 g flødeost

2 spsk. maizena

200 g bananer

 

Tænd oven på 160 grader.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt

Pisk flødeost og maizena sammen, der må ikke være klumper i.

Vend æggemassen og flødeostemassen sammen.

Mos bananerne og vend dem i flødeostemassen.

Kom cheesecake-massen ned i den bagte bund og bag den i ca. 40 min. Den skal minde om budding i konsistens, når den er færdigbagt.

 

Topping

5 spsk. brunfarin

3 spsk. sirup

3 spsk. fløde

30 g smør

3 bananer

 

Kom brunfarin, sirup og fløde på en pande og kog det til sukkeren er opløst.

Rør så smøren ned i karamellen.

Skær bananerne i skiver og kom dem op i karamelmassen.

Rør forsigtig rundt indtil bananer er blevet bløde, med stadig er hele.

 

Hæld banankaramellem oven på kagen

Stil kagen i køleskabet. Tag kagen ud fra køl en time inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage med hvid chokolademousse og jordbær