Blondie med brombærmousse
Blondie med brombærmousse er en enkel kage, der består af en blondiebund med hvid chokolade og herpå en brombærmousse. Den pyntes med en hvid chokolademousse og friske brombær.
Brombær mousse:
2 ½ husblas
200 g brombær
½ citron
80 g sukker
100 g creme fraiche 18 %
2 dl piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Lav et opkog af sukker, citron og brombær.
Sigt bærrene fra og smelt husblassen i saften.
Køl saften ned til det er fingervarmt.
Rør creme fraichen sammen med saften.
Pisk fløden til en let skum og vend det i saften.
Kom moussen i en rund silikone form på 18 cm.
Kom moussen i fryserne i minimum 4 timer
Blondie
195 g smør
225 g hvid chokolade
3 æg
150 g sukker
105 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 160 grader.
Smelt smør og chokolade i en gryde.
Pisk sukker og æg lyst og luftig.
Vend chokolade/smørmassen forsigtigt ned i æggesnapsen.
Vend til sidst mel og bagepulver i.
Bag kagen i en springform på 23 cm.
Bag kagen i ca. 40 min
Hvid chokolademousse
½ husblas
100 g hvid chokolade
175 g fløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og smelt derefter husblassen i. Rør langsomt fløden ned i chokoladen.
Blend chokolade/flødemassen med en stavblender, kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en skål med et lufttæt låg.
Stil moussen på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Samling
Tag brombærmoussen ud af fryseren og placer moussen i midten af kagen. Hvis kagen er faldet lidt sammen i midten, så brug lidt af chokolademoussen til at lave den plan inden du placerer brombærmoussen.
Pynt
Hvid chokolademousse
Brombær
Blomster
Hvide chokolade kugler
Pynt kagen med brombær og chokolademousse i siderne og tilføj blomster og hvide chokoladekugler.
Lækker opskrift! Jeg tænker dog, at det er brombær, citron og sukker der skal koges op til brombærmoussen.. Og ikke hindbær. ☺️😉