Cheesecake med banan

Blondie med brombærmousse

Blondie med brombærmousse er en enkel kage, der består af en blondiebund med hvid chokolade og herpå en brombærmousse. Den pyntes med en hvid chokolademousse og friske brombær.

 

Brombær mousse:

2 ½ husblas

200 g brombær

½ citron

80 g sukker

100 g creme fraiche 18 %

2 dl piskefløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Lav et opkog af sukker, citron og brombær.

Sigt bærrene fra og smelt husblassen i saften.

Køl saften ned til det er fingervarmt.

Rør creme fraichen sammen med saften.

Pisk fløden til en let skum og vend det i saften.

Kom moussen i en rund silikone form på 18 cm.

Kom moussen i fryserne i minimum 4 timer

 

Blondie 

195 g smør

225 g hvid chokolade

3 æg

150 g sukker

105 g mel

1 ½ tsk. bagepulver

 

Tænd ovnen på 160 grader.

Smelt smør og chokolade i en gryde.

Pisk sukker og æg lyst og luftig.

Vend chokolade/smørmassen forsigtigt ned i æggesnapsen.

Vend til sidst mel og bagepulver i.

Bag kagen i en springform på 23 cm.

Bag kagen i ca. 40 min

 

Hvid chokolademousse

½ husblas

100 g hvid chokolade

175 g fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og smelt derefter husblassen i. Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend chokolade/flødemassen med en stavblender, kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en skål med et lufttæt låg.

Stil moussen på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Samling

Tag brombærmoussen ud af fryseren og placer moussen i midten af kagen. Hvis kagen er faldet lidt sammen i midten, så brug lidt af chokolademoussen til at lave den plan inden du placerer brombærmoussen.

 

Pynt

Hvid chokolademousse

Brombær

Blomster

Hvide chokolade kugler

 

Pynt kagen med brombær og chokolademousse i siderne og tilføj blomster og hvide chokoladekugler.

2 kommentarer

  • Christine

    Lækker opskrift! Jeg tænker dog, at det er brombær, citron og sukker der skal koges op til brombærmoussen.. Og ikke hindbær. ☺️😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med banan