Hasselnøddekage med chokolade og bær
Hasselnøddekage er en nem kage at lave og passer perfekt til årstiden, hvor der er masser af skønne bær i sæson. Den er super lækker og består af en hasselnøddebund med en chokolademousse og herpå masser af friske lækre bær. Man kan bruge en slags bær eller kombinerer forskellige bær, som jeg har gjort i opskriften.
Hasselnøddekage
4 æggehvider
200 g flormeilse
200 g hakket hasselnødder
2 spsk. sukker
Pisk æggehviderne let og luftigt sammen med sukker.
Rør flormelis og nødder sammen.
Vend nødderne med i æggehvidemassen, dejen skal falde lidt sammen.
Kom så dej i en springform på 20 cm med bagepapir i bunden og smurte sider
Bag bunden ved 180 grader i ca 20 min
Køl bunden af i springform
Chokolademousse
1 husblas
120 g mørk chokolade
350 g fløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og smelt herefter husblassen i.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen under omrøring.
Blend chokolade/flødemassen med stavblender og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en skål med et lufttæt låg.
Stil cremen på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Kom moussen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt moussen ovenpå den kolde bund.
Pynt
Forskellige bær, jeg har brugt jordbær, brombær, hindbær og blåbær
Blomster
Chokolade kugler
Kom bærene ovenpå moussen, slut af med chokolade kuglerne og blomsterne.
Ingen kommentarer endnu