Chokoladeboller

Cheesecake med chokolade

 

Cheesecake med masser af chokolade.

Den her lækre cheesecake består af en kiksebund bestående af chokolade og oreo, herpå en chokoladeostemasse og til sidst et  chokoladelåg.

 

Til 10 personer

Bund:

50 g mørk chokolade

100 g smør

125 g oreo

125 g grove kiks (fx digestive)

2 spsk. kakao

 

Smelt chokolade og smør i en skål  i mikroovn eller over vandbad

Blend kiksene fint sammen med kakao

Bland det hele sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 22 cm og beklæd siden med kageplast.

Kom kiksemassen i bunden af springformen og kom det også op af kanten. Tryk det let fast.

Kom bunden på køl.

 

Cheesecake:

2 husblas

200 g mørk chokolade 56%

200 g flødeost

100 g creme fraiche 9%

75 g flormelis

3 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis luftigt.

Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.

Hæld den opvarmede fløde ned i chokoladen og rør.

Vend chokoladen sammen med ostemassen.

Pisk resten af fløden til en let skum og vend det i chokolademassen.

Kom cheesecakemassen ovenpå bunden og kom kagen på køl.

 

Chokolade låg:

100 g chokolade 56%

50 g fløde

10 g glukose

 

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.

Varm fløde og glukose op i en gryde. Det må ikke koge.

Rør fløden ned i den smeltede chokolade.

Hæld chokoladen ned på kagen.

Kom kagen tilbage på køl i minimum 1 time.

 

Pynt

Chokolade mousse

Jordbær

skovsyre

chokolade plader

 

Chokolade mousse:

50 g mørk chokolade

175 g fløde

½ husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i. Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend chokolade/flødemassen med en stavblender og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en lufttæt skål.

Moussen skal stå på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

 

Pynt kage med moussen, jordbær, skovsyre og chokoladeplader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeboller