Cheesecake med chokolade
Cheesecake med masser af chokolade.
Den her lækre cheesecake består af en kiksebund bestående af chokolade og oreo, herpå en chokoladeostemasse og til sidst et chokoladelåg.
Til 10 personer
Bund:
50 g mørk chokolade
100 g smør
125 g oreo
125 g grove kiks (fx digestive)
2 spsk. kakao
Smelt chokolade og smør i en skål i mikroovn eller over vandbad
Blend kiksene fint sammen med kakao
Bland det hele sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 22 cm og beklæd siden med kageplast.
Kom kiksemassen i bunden af springformen og kom det også op af kanten. Tryk det let fast.
Kom bunden på køl.
Cheesecake:
2 husblas
200 g mørk chokolade 56%
200 g flødeost
100 g creme fraiche 9%
75 g flormelis
3 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis luftigt.
Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.
Hæld den opvarmede fløde ned i chokoladen og rør.
Vend chokoladen sammen med ostemassen.
Pisk resten af fløden til en let skum og vend det i chokolademassen.
Kom cheesecakemassen ovenpå bunden og kom kagen på køl.
Chokolade låg:
100 g chokolade 56%
50 g fløde
10 g glukose
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
Varm fløde og glukose op i en gryde. Det må ikke koge.
Rør fløden ned i den smeltede chokolade.
Hæld chokoladen ned på kagen.
Kom kagen tilbage på køl i minimum 1 time.
Pynt
Chokolade mousse
Jordbær
skovsyre
chokolade plader
Chokolade mousse:
50 g mørk chokolade
175 g fløde
½ husblas
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i. Rør langsomt fløden ned i chokoladen.
Blend chokolade/flødemassen med en stavblender og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en lufttæt skål.
Moussen skal stå på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Pynt kage med moussen, jordbær, skovsyre og chokoladeplader.
Ingen kommentarer endnu