Cheesecake med chokolade

Regnbue is

Hvem husker ikke den syntestiske regnbueis fra utallige børnefødselsdage – gerne skyllet med med røde sodavand.

Jeg har her lavet en upgraded og hjemmelavet udgave af regnbueisen. Den kan serveres både til børn og voksne og vil være et sikkert hit til enhver fødselsdag.

Grundmasse

2 husblas

½ l fløde

½ l mælk

8 æggeblommer

1 spsk vaniljesukker

150g sukker

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Lun fløde og mælk op i en gryde (den må ikke koge).

Pisk sukker, æggeblommer og vanilje til det bliver luftigt og lyst.

Hæld fløde/mælk ned i æggesnapsen under omrøring.

Hæld is-massen ned i gryden og varm den op til 82 grader under omrøring. Det er meget vigtigt at massen ikke bliver varmere, for så få du æggeklumper i.

Smelt husblassen i den opvarmede is-masse.

Del is-massen i tre dele, så du kan lave de tre forskellige is.

 

Vaniljeis

1/3 del af ismassen

100 g hvid chokolade

 

Hæld den varme is-masse over chokoladen.

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper i.

Kom ismassen på køl.

 

Chokolade is

1/3 del af ismassen

100 g mørk chokolade

 

Hæld den varme is-masse over chokoladen.

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper i.

Kom ismassen på køl.

 

Jordbær is

1/3 del af is-massen

100 g jordbær (brug frisk eller frosne som er blevet optøet)

100 g hvid chokolade eller jordbær chokolade

½ husblas

 

Hæld den varme is-masse over chokoladen.

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper i.

Blend jordbærene.

Varm jordbærerne op i en gryde (de skal ikke koge)

Smelt husblassen i den opvarmede jordbærmasse.

Bland is-massen sammen med jordbærmassen.

Kom isen på køl.

 

Samling

Kom en metal rugbrødsform i fryseren.

Kør på ismaskine chokoladeisen og kom den i rugbrødsformen i et lag på ca. 1 til 1,5 cm.

Kom isen på køl i minimum 4 timer.

 

Kør vaniljeisen på ismaskine og fordel isen oven på chokoladeisen.

Kom isen tilbage i fryseren i minimum 4 timer.

 

Gentag processen med jordbærisen og kom jordbærisen ovenpå laget med vaniljeisen.

Kom så isen i fryseren igen i minimum 4 timer.

Når isen skal ud af foremen så dyp den i varmt vand( kun formen, der skal ikke komme vand ned i formen) og vend den på hoved på et spækbræt eller et fad.

Isen kan herefter skæres ud og serveres.

 

Jeg har serveret isen med brændt og bagt marengs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med chokolade