Nøddetærte med karamel is

Cheesecake med vanilje og jordbær

Cheesecake med vanilje og jordbær

Jeg drømmer mig hen til sol og sommer med den her skønne cheesecake med jordbær og vanilje.

Kagen består af en kiksebund med vaniljekiks, herpå en cheesecakemasse med jordbær og slutteligt en topping af pure med jordbær.

 

Bund

250 g vanilje kiks

125 g smør

 

Blend kiksene.

Smelt smørret.

Bland det sammen.

Kom kikseblandingen i en form på 18 cm med kageplast i siderne. Pres kiksebunden fast med en ske eller med hænderne.

Jeg laver en kant af kiks i siderne, men man kan også bare lave en flad bund.

 

Cheesecake

2,5 husblas

100 g hvid chokolade

200 g neutral flødeost

100 g creme fraiche

30 g flormelis

2 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Pisk flødeosten, creme fraiche og flormelis luftigt.

Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.

Vend ostecremen ned i den lunede fløde lidt af gangen.

Vend så cremen ned i chokoladen på samme måde.

Pisk resten af fløden og vend i.

 

Hæld cheesecakemassen ovenpå kiksebunden og køl ned.

 

Topping

200 g frosne jordbær (du kan også bruge andre bær)

50 g sukker

1 tsk. maizena

 

Lav et opkog af jordbær og sukker.

Blend herefter bærerne.

Rør maizenaen ud i lidt vand.

Rør maizenaen ud i de blendede bær og kog den op til den tykner.

Kom pureen i en skål og køl det ned.

 

Smør jordbærpureen ud på kagen.

Pynt med jordbær og citronmelis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddetærte med karamel is