Blondie med kokos

Små citronkager

Små citronkager

8 stk

Marcipankage 

50 g marcipan

50 g sukker

50 g blødt smør

1 æg

10 g mel

Fintrevet skal fra en halv økologisk citron

Saft fra en halv citron

 

Pisk marcipan, citronskal, sukker og smør op.

Pisk citronsaften i.

Pisk herefter ægget i lidt af gangen.

Kom dejen i en silikoneform med plads til 8 små kager (jeg bruger den her), du kan også bruge almindelige muffinsforme, så skal du bare ikke fylde dem helt op.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 10 min

 

Hvid chokolademousse

1/2 husblas

75 g hvid chokolade

1,5 dl fløde

Fintrevet skal fra en økologisk citron

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløde og citronskal.

Smelt derefter husblassen ned i den opvarmede fløde.

Rør langsomt fløden ned i den smeltede chokolade.

Blend med stavblender chokolade/fløde massen og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en skål.

Stil cremen på køl i mindst 4 timer helst natten over.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Spøgt moussen på de kolde kager og pynt den efter eget valg. Jeg har pyntet  dem med hvide chokolade spåner, tørret morgenfrue og stedmorblomster. 

2 kommentarer

  • Julie

    Hej😊
    Jeg har bagt kagerne i dag, men da jeg skulle piske cremen op blev den skilt. Hvad har jeg mon gjort forkert? Skal den stå på køkkenbordet lidt, inden den piskes, da den er meget kold..?
    Ellers rigtig lækre kager🐣

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej
      Tænker at den enten ikke har været på køl lang tid nok ellers er den blevet pisket for meget. Der er ikke særlig langt fra når den er klar til at bruge til at den skiller.
      Mvh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondie med kokos