Mandelkage med chokolademousse

Bagt cheesecake med brownie og karamel

Bagt cheesecake med brownie og karamel består af en skøn browniebund med et lag klassisk bagt cheesecakemasse og herpå et lækkert lag cremet karamel.

 

Browinebund

65 g smør

125 g mørk chokolade

2 æg

35 g mel

180 g sukker

1 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver

Lidt salt

 

Smelt smør og chokoladen i microovnen.

Pisk sukker og æg.

Rør den smeltede smør/chokolade ned i æggemassen.

Sigt mel, bagepulver og kakaoen ned i dejen og vend det i.

Tilfør salt og rør rundt.

Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden, formen skal IKKE smørres.

Bag kagen ved 170 grader i 15 min (den skal ikke være bagt færdig).

Stil kagen ved stuetemperatur, mens du laver chessecake massen.

 

Cheesecake masse

300 g flødeost

2 æg

50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

 

Pisk alle ingredienserne godt sammen, der må ikke være klumper i.

Hæld massen oven på brownien.

Bag kagen ved 110 grader i ca. 50 min (tjek kagen hver 10 min, den skal minde om budding i konsistensen, når du rykker på den)

Kom kagen på køl.

 

Karamel

150 g karamel bolsjer (jeg bruger werther’s original)

100 g fløde

 

Kog fløde og karamellerne op.

Rør rundt hele tiden til bolsjerne er helt opløst.

Hæld karamellen oven på den kolde kage og sæt den på køl til karamellen er kold.

 

Spis gerne kagen tempereret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandelkage med chokolademousse