Citron snitter

Upsidedown rabarber kage 

Upsidedown rabarber kage 

Jeg elsker rabarber og glæder mig over at det er rabarbertid igen. Du får her opskriften på en nem og lækker rabarberkage med pisket creme fraiche. Denne kage er bedst lun, så hvis du laver den før den skal serveres, så  lun den i ovnen inden servering.

 

2 æg

80 g sukker

80 g mel

50 g blødt smør 

100 g Odense grøn pistaciemasse (kan købes i velassorterede supermarkeder)

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

250 g rababer i små stykker 

1 spsk. sukker

1 spsk. mel 

 

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt. 

Pisk smør og pistaciemasse sammen med æggemassen.

Vend mel og bagepulver sammen og rør det sammen med dejen. 

Smør en springform på 18 cm og kom bagepapir i bunden. 

Vend 1 spsk. sukker og 1 spsk. mel sammen med rabarberne og kom dem herefter i springformen. 

Kom dejen oven på rabarberne og bag kagen i ca 30 min.

Køl kagen ned, mens den er i formen og vend den ud på en tallerken, når den er afkølet.

 

Pisket creme fraise

Pisk creme fraiche 38% og 1 spsk. vaniljesukker luftigt.

Hvis du ikke er så meget til creme fraiche, så kan det skiftes ud med en god vanilje is.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citron snitter