Black magic med hvid chokolade mousse

Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse

Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker rabarber, og rabarber er der masser af i denne her skønne kage. Det er samtidig en kage, der er relativ nem at lave, så det er bare om at komme i gang med at få brugt nogle af de lækre rabarber, der pryder de danske haver i øjeblikket  ❤

Kagen består af en lækker mazarinbund med rabarberstykker, et lag rabarberkompot og øverst et lag af den skønneste rabarbermousse 😋

 

Mazarinkage 

 

50 g blødt smør

50 g sukker

75 g marcipan i små stykker

1 æg

13 g hvedemel

50 g rabarber i små tern + 1 tsk mel

 

Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.

Pisk ægget i og pisk indtil du får en luftig masse.

Vend herefter melet i.

Vend rabarberne ned i dejen.

Kom dejen i en springform på 18 cm med bagepapir i bunden.

Bag kagen ved 150 grader i ca. 15 min.

Køl kagen ned og kom kageplast i siden.

 

Rabarberkompot

 

150 g rabarber

50 g sukker

1 husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.

Skær rabarberne i små stykker.

Kog rabarber og sukker indtil rabarberstykkerne er kogt helt ud.

Rør den udblødte husblas ned i den varme kompot.

Kom kompotten oven på bunden og kom den på frost.

 

Rabarber mousse

 

3 husblas

250 g rabarber

130 g sukker

3 dl fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.

Skær rabarberne ud i nogen store stykker.

Kog rabarber og sukker indtil rabarberstykkerne er kogt helt ud.

Blendt de varme rabarber sammen med husblassen.

Pisk fløden til en let skum.

Vend fløden, lidt af gangen, ned i den lettere nedkølede rabarberkompot.

Kom moussen i en silikone form på 20 cm og vend bunden ned i moussen.

Kom kagen på frost i minimum 5 timer.

Pynt

 

Hvid chokolademousse (se opskrift nederst)

Hvide chokolade snirkler

Skovsyre

Frysetørret rabarber

 

Hvid chokolademousse

 

100 g hvid chokolade

175 g fløde

½ husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i og rør den ud i fløden.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blendt med stavblender chokolade/fløde massen og kom massen i en skål eller pose, der lukker helt tæt.

Skal stå på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl

 

Pynt kagen som du har lyst 😊

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Black magic med hvid chokolade mousse