Bagt cheesecake med bær
I får her opskriften på en let og sommerlig cheesecake der er nem at lave. Kagen består af en sprød kiksebund med bagt creme og pyntes med hvid chokoladecreme og lækre sommerbær.
Det er en smuk og indbydende kage, der vil imponere dine gæster.
Bund:
100g smør
240g digestive
Knus digestive lidt groft, smelt smørret og vend det sammen med kiksene
Kom massen i en springform på 22 cm (kan købes her) og bag i 5 min ved 180 grader
Cheesecake
150g creme fraiche 18 %
200g flødeost
100g sukker
1 æg
1 spsk. maizena
Tænd oven på 160 grader
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
Pisk creme fraiche, flødeost og maizena sammen, der må ikke være klumper i
Vend æggemassen og flødeostemassen sammen
Kom cheesecakemassen ned i den bagte bund og bag den i ca. 40 min. Den skal minde om budding i konsistens
Når kagen er helt kold pyntes den
Pynt
Kagen pyntes med hvid chokoladecreme og friske bær
Hvid chokoladecreme
75g hvid chokolade
40g fløde
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn
Kog fløden op
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse
Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer
Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl
250g blandede bær
Rens bærrene og skær store bær ud i pæne mundrette stykker
Ca. 2/3 af bærrene placeres på kagen
Lav pæne duttter med chokoladecremen
Placer resten af bærrene og lav ekstra chokoladedutter
Ingen kommentarer endnu