Banankage med karamel og mælkechokolade

Bountykage

Bountykage

 

Hvem elsker ikke bounty? 😛  Det gør min moster og jeg ihvertfald. Så denne kage er min kageglade mosters all time favorite og den som hun altid spørger efter.

Kagen består af en sprød kokosbund, cremet mælkechokolade og en luftig kokosmousse.

 

Kokosbund

50 g kokos

75 g hvid chokolade

 

Rist kokossen i ovnen i ca. 5 min ved 175 grader.

Smelt chokoladen og vend kokossen i.

Kom massen i en kagering (15 cm) med kageplast og bagepapir i bunden eller brug en springform.

 

Mælkechokoladecreme

225 g mælkechokolade

120 g fløde

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Kog fløden op.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til det bliver til en homogen masse.

Kom chokoladecremen oven på kokosbunden og kom den på frost.

 

Kokosmousse

3 blade husblas

2 dl kokosmælk

30 g sukker

2 spsk. maliburom

1 nip salt

3 dl piskefløde

 

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Kokosmælk, sukker, rom og salt opvarmes i en lille gryde til sukkeret er opløst og kom herefter husblassen i.

Nedkøl massen til stuetemperatur.

Pisk fløden til skum.

Vend den piskede fløde i kokosmælkeblandingen.

Kom moussen i en silikone form (18 cm).

Kom den frosne bund ned i moussen så den bliver plan.

Kom kagen i fryseren.

Pynt

Kagen pyntes med velvet spray og med et chokoladelåg

Hvid velvet spray (kan fx. købes her )

200g mælkechokolade

 

Chokoladelåg

Chokoladen skal tempereres. Du kan tempererer chokolade på flere måder. Jeg gør det i mikroovnen.

Smelt chokoladen langsomt i mikroovnen ved mellem varme, rør hver 10 sekund. Den må ikke blive varmere end 40 grader.

Kom bagepapir på bunden af en springform.

Fordel den varme chokoladen på en flad tallerken.

Dyp springformsbunden i chokoladen tag den op.

Lad den dryppe af.

Stik chokoladen ud med en varm rund udstikker der er ca. 16 cm, så chokoladelåget ikke går helt ud til kanten af kagen.

Velvet spray

Tag kagen ud af fryseren og befri den fra formen.

Stil kagen oven på en lille skål, så kagen ikke står direkte på bordet.

Spray kagen med velvet spray. Husk at velvet spray skal være mellem 25 og 35 grader.

Kom chokoladelåget på ovenpå kagen.

Kagen skal tø op i minimum 4 timer før den spises.

Tip

Hvis du ikke har mod på at lave chokoladelåget, så gem lidt af mælkechokoladecremen og støb lidt af moussen i quenelle eller halvkugle forme og kom dem i fryseren. Kom dem på kagen mens de og kagen er frosne. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en tyl og pynt kagen med dutter af den og lidt kokosflager, eller hvad du lige har ved hånden. Så bliver den mindst ligeså smuk 😊

Hvis du har nogen kommentarer eller spørgsmål så skriv 😊

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage med karamel og mælkechokolade