Æblekage med karamel

Bund
100g bastogne kiks
30g smør
Knus kiksene, smelt smørret og bland det sammen
Kom kiksemassen i en kagering på 15 cm med kageplast i siden og film i bunden
Kom bunden på køl
Karamel creme
150g brændt hvid chokolade eller gold chokolade
75g fløde
20g glukose
Opvarm chokoladen, fløden og glukose i mikroovnen til chokoladen smelter, rør undervejs
Rør det til en homogen masse og kom massen oven på bunden
Kom kagen på frost
Æble indlæg
300g skrællede æbler
½ dl vand
½ husblas
100g æbler i små tern
Kom husblassen i blød i koldt vand i min 10 minutter
Kog æbler og vand op til de er æblerne er kogt ud
Kom husblassen i æblegrøden og blend den
Køl æblegrøden ned og rør æbleternene i
Kom æblegrøden i en kagering på 15 cm med kageplast i siden og film i bunden
Kom på frost
Karamel/vanilje mousse
2 blade husblas
1 tsk. ren vaniljepulver eller en vaniljestang
30g brun farin
50g gold chokolade
2,5 dl piskefløde
50g cremefraiche 9%
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min
Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen
Kog 1/2 dl af fløden, brun farin og vaniljepulverne op, smelt husblassen i den varme fløde
Rør den varme fløde ned i chokoladen og vend så cremefraichen i
Pisk resten af fløden og vend den i cremefraichen/flødemassen
Kom lidt af moussen i en Silikomart Eclipse (kan købes her) på 18 cm og kom æbleindlægget i
Kom derefter resten af moussen i og kom bunden i
Kom kagen på frost
Pynt
Glaze
6 husblas
100g glukose
75g sukker
55g vand
Guld flager
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min
Kog sukker, glukose og vand op
Kom derefter husblassen og guldflagerne i
Køl massen ned til 35 grader
Kom kagen op på en lille skål og kom skålen op i et fald der er større end kagen
Hæld derefter glezen over den frosne kage
Karamel creme
90g gold chokolade
40g fløde
10g glukose
Opvarm chokoladen, fløden og glukose i mikroovnen til chokoladen smelter, rør undervejs
Rør det til en homogen masse og kom den på køl
Kom cremen i en sprøjte pose ned en rund tyl
Æble chips
1 æble
½ citron
Skær æblerne helt tynde og vend dem i citronsaft
Tør æblerne i oven ved 60 grader
Pynt kagen med æblechipsene, karamelcremen og skovsyreblomster
Hej
Jeg oplever, at laget ovenpå karamellen “rutsjer af”, når kagen står. Hvordan undgår du dette?