Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

Københavnerstang 

Jeg er blevet inspireret til opskriften på denne her skønne kage ved at tænke på de mange københavnerstænger som jeg har spist som barn. Københavnerstangen er ikke uden grund blevet en af de mest klassiske is og kagen er mindst ligeså lækker som isen – lav kagen og bedøm selv 🙂

Bund

80g hvid chokolade

30g rice krispies

1 tsk. vanilje

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Bland rice krispies i den smeltede chokolade.

Kom chokolademassen i en kagering på 15 cm med kageplast og kom den på køl.

 

Ananas indlæg

150g ananaspure (kan købes her, ellers kan du bruge blendede ananas)

1 1/2 spsk. maizena

100g ananas i små tern

1 spsk. citronsaft

1 husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Rør maizenaen ud i lidt af ananaspureen.

Kom så citronsaften, ananaspure og maizena i en gryde og lav et opkog.

Smelt husblassen i den varme ananaspuremasse.

Køl ananascremen lidt ned og kom ananas ternerne ned i cremen.

Kom cremen ovenpå bunden og kom den på frost i minimum 4 timer

 

 

Vanilje mousse 

3 blade husblas

1 tsk. ren vanilje pulver eller en vaniljestang

100g hvid chokolade

3,5 dl piskefløde

100g cremefraiche

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.

Kog 1 dl af fløden og vaniljepulveret op og smelt herefter husblassen i den varme fløde.

Køl fløden ned og rør cremefraichen i.

Pisk resten af fløden og vend den i cremefraiche/flødemassen.

Kom moussen i en silikoneform på 17 cm og kom så bunden med ananasen nederst så den er plan med moussen

Kom kagen på frost.

 

Pynt

Hvid chokoladecreme

Ananas chips

Syltede ananas

Krystalliseret hvid chokolade

skovsyre blomster

 

Hvid chokoladecreme

 

75g hvid chokolade

40g fløde

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløden.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring indtil det bliver en homogen masse.

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Ananas chips

 

½ ananas

50g sukker

50g vand

 

Lav et opkog af vand og sukker.

Skræl ananassen og udstik med en rund udstikker. Jeg bruger en på 5 cm.

Skær tynde skiver af ananassen og kom dem ned i sukkervandet.

Kom herefter ananasskiverne på en silikonemåtte.

Bag dem i oven ved 70 grader til de er helt tørre.

Opbevar dem i en lufttæt beholder.

 

Syltede ananas 

 

100g ananas

50g sukker

50g vand

½ tsk. vanilje

 

Skær ananassen ud i firkanter på 1x1cm

Lav et opkog af sukker, vand og vanilje.

Kom ananassen i en beholder med låg og hæld sukkerlagen over.

Kom dem på køl og lad dem stå i min. 5 timer. De kan sagtens laves et par uger før de skal bruges, det bliver de bare bedre af.

 

Krystalliseret hvid chokolade:

 

100g hvid chokolade

70g sukker

1 spsk. vand

 

Smelt chokoladen i over vandbad eller i mikroovn.

Kog sukker og vand op til 135 grader.

Pisk sukkervandet ned i chokoladen. Jeg gør det på en røremaskine, men en elpisker kan også bruges.

Køl massen ned på bagepapir ved stuetemperatur.

Opbevares i en lufttæt beholder.

 

Pynt kagen med ananas chips, hvid chokoladecreme, krystalliset hvid chokolade, syltede ananas og skovsyre blomster.

3 kommentarer

  • Moster

    Den vil jeg altså rigtigt gerne smage

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kageelsker

    Hej
    Den lyder rigtig lækker 😘 Kan man lave kagen hvis man ikke har forme i forskellige størrelser og kageplast?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej
      Tak ❤
      Det kan man godt, så bare lav den i lag i en springform og så ville jeg slutte af med ananas “kompotten” så den ligger på toppe.
      Når kagen så skal ud af formen skal man varme siderne så den slipper eller bruge en palet
      Håber det giver mening 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt