Blondie, blåbær crude, creme fraiche mousse og blåbær gleze

Denne kage er for mig den perfekte sommer kage. Den er lækker frisk – og jeg synes at den smager af sommer. Den lidt syrlige mousse og blåbærsmagen passer perfekt til den søde blondiebund. Jeg bruger altid vilde blåbær, da de har mere smag og farve. Vilde blåbær er lidt svære at få fat på, men jeg har tidligere fundet dem i Irma og Bilka. Hvis ikke du kan få fat på vilde blåbær, så kan du også sagtens lave kagen med almindelige blåbær.
Sommerkage med blondiebund, creme fraiche mousse og blåbær
Blondiebund
80 g smør
100 g god hvid chokolade
2 æg, str. S/M
20 g sukker
30 g hvedemel
Lidt salt
Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden
Bag bunden ved 180 grader ved varmluft i ca. 10-15 min.
Når bunden er bagt kan den med fordel kommes i en kagering med kageplast i siderne. Du kan eventuelt også beholde bunden i springformen med kageplast i siderne.
blåbær crude
1 husblas
2 dl blåbærsaft
1/2 dl citronsaft
130 g sukker
1 æg
60 g smør
Pisk saft, sukker og æg sammen, varm massen op i en lille gryde under konstant omrøring til massen er 82 grader.
Tilsæt derefter husblassen.
Pisk den kolde smørret i hæld cruden oven på den kolde bund.
Kom den er frost mens du laver moussen.
Creme fraiche mousse:
200 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
2 dl creme fraiche 38%
2 husblas
Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
Kog 1dl af fløde op og tilsæt husblassen.
Rør den opvarmede fløde ned i chokoladen.
Pisk fløden og cremefraichen op hver for sig.
Vend først cremefraichen i og så fløden.
Komme moussen i en silikomart eclipse 1000 og kom det frosne indlæg i
Kom kagen på frost
Pynt
Glaze
Krystalliseret hvid chokolade
Store chokolade kugler ca. 2 cm (kan købes her)
Små chokolade kugler (kan købes her)
Blåbær
Skovsyre
Glaze
2 husblas
75 g glukosesirup
60 g hvidt sukker
50 g vand
50 g kondenseret mælk
100 g hvid chokolade
1,5 tsk. frysetørrede blåbærstøv
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
Kog glukosesirup, sukker og vand op indtil sukkeret er opløst.
Kom den kondenseret mælk i og tag blandingen af varmen.
Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i.
Kom chokoladen op i en høj kande (jeg bruger den der følger ned min stavblender) sammen med blåbærstøv
Hæld den varme masse langsomt ned over chokoladen.
Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen.
Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til ca. 40 grader med film på toppen.
Tag kagen ud fra frost og befri den fra formen. Det er vigtigt at kagen er helt frossen ellers kan den ikke glezes.
Placer kagen oven på en skål i et fad der er større end kagen, hvis du ikke har det så brug en bageplade med bagepapir på.
Hæld glezen udover kagen, start uden i kanten, så du er sikker på at siderne er helt dækket med glaze.
Lad kagen tø op i min 6 timer på køl.
Krystalliseret hvid chokolade:
100g hvid chokolade
70g sukker
1 spsk. vand
Smelt chokoladen
Kog sukker og vand op til 135 grader
Pisk sukkervandet ned i chokoladen, jeg gør det på røremaskine, men en elpisker kan også bruges
Køles ned på bagepapir ved stuetemperatur
Opbevar i lufttæt beholder
Være kreativ med pynten og gå amok 😊
Kan man købe blåbærsaften eller er det noget man selv kan lave?