Krakelerede citronsmåkager

Brownie med jordbær

En rigtig klassiker, som ikke rigtig behøver en introduktion.

 

Brownie

 

95 g smør

90 g mørk chokolade

1 æg

50 g sukker

20 g mel

 

Tænd oven på 160 grader.

Smelt smør og chokolade i en gryde.

Pisk sukker og æg lyst og luftig.

Vend chokolade/smør massen forsigtig ned i æggesnapsen.

Vend til sidst mel i.

Kom dejen i en smurt springform på 15 cm.

Bag i ca. 20 min.

 

Jordbær indlæg

 

200 g jordbær (frosne eller friske)

30 g sukker

1 spsk. citronsaft

1 husblas

50 g friske jordbær i tern

 

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.

Lav et opkog af bær, sukker og citronsaft.

Sigt massen. Husk at du skal bruge saften.

Lav et opkog af saften og tilsæt husblassen.

Køl saften ned til stuetemperatur og rør jordbærternerne i.

Kom brownien over i en ren springform med bagepapir i bunden og kageplast i siden.

Kom jordbærsaften med jordbærene oven på brownien.

Kom kagen i fryseren i min. 4 timer.

 

Chokoladecreme

 

100 g mørk chokolade

60 g fløde

10 g glukose

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløde og glukose.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Hæld chokoladecremen oven på jordbærkompotten.

Kom kagen tilbage på frost i en times tid

 

Jordbær mousse

2 husblas

200 g jordbær (frosne eller friske)

20 g sukker

50 g cremefraiche 9%

1,5 dl fløde

100 g hvid chokolade

 

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.

Lav et opkog af jordbær og sukker.

Sigt opkoget og smelt husblassen i saften.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Kom cremefraichen i frugtsaften og vend det sammen med chokoladen.

Pisk fløden og vend chokolademassen ned i.

Kom moussen ned i en silikone form på 18 cm og kom den frosne bund ned i så den bliver plan.

Kom kagen på frost.

Pynt

Rød velvet spray

Chokoladecreme

Jordbær

Citronmelisse

 

Chokoladecreme

100 g mørk chokolade

60 g fløde

10 g glukose

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløden og glukosen.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.

Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Tag kagen ud fra frost og placer den oven på en lille skål i en papkasse. Sprøjt kagen med velvetspray og kom kagen over på en tallerken.

Jeg har pyntet i en cirkel, jeg bruger en rund udstikker til at mærke af med, så jeg få en helt rund cirkel. Men det er jo ingen regler, så pynt som du lige føler for.

22 kommentarer

  • Liv

    Når du skriver der skal bruges glukose til chokoladecremen, er det så glukosesirup der menes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Hvor er din silikone form fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Thomsen

    Hvor har du fundet en springform med Ø15. Jeg kan ikke finde en nogen steder

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Det er en gammel form, så det kan jeg det svære ikke huske 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine Llobel

    Hvor mørk er chokoladen som du bruger? Hvor mange procent?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej, undskyld det sene svar.
      Jeg bruger Callebaut på 54 %

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Hej
    Synes du skriver at du tager moussen i formen først og chokolade bunden bagefter? Mener du ikke at chokolade bunden skal i formen først og moussen hældes ovenpå chokolade bunden?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Nej, det gør jeg ikke. Når jeg bruger silikoneformen vil jeg gerne have helt skrabe kanter, så derfor komme jeg moussen ned i formen og kommer så bunden med bunden i vejret, altså så brownien vender op ad.😊
      Mvh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Iben

      Okay tak for svar. Håber jeg kan få en fast nok mousse til at holde bunden oppe. Smiler.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Du kan lade moussen stå lidt i formen til den sætter sig lidt og så først komme bunden i der, så synker den ikke 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hvornår skal den tages ud af fryseren før servering

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej Maja
      4-5 timer i køleskabet før servering.
      Mvh
      Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Har lavet den første del med chokoladecremen der skal oven på jordbærkompotten og i fryseren i 1 time. Til sidst i opskriften står der igen en igen en chokoladecreme der skal laves. Som skal i fryseren i 4 timer. Hvor kommer det ind i forhold til du har jo lukket kagen med jordbær skum. Eller er det bare mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Hej Maja
      Den sidste chokoladecreme er kun til at pynte kagen og den skal kun på køl ellers kan du ikke arbejde med den.
      Mvh
      Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hvor mange er der kage til ca.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Ved du hvor høj kagen bliver? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Jeg mener det er 5-6cm man kan ikke helt huske det 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan jeg pynte den i dag og stille den i køleskabet, hvis den først skal spises i morgen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Det var jeg jeg ikke anbefale, da jordbærerne tørre ud 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krakelerede citronsmåkager