Brownie med jordbær
En rigtig klassiker, som ikke rigtig behøver en introduktion.
Brownie
95 g smør
90 g mørk chokolade
1 æg
50 g sukker
20 g mel
Tænd oven på 160 grader.
Smelt smør og chokolade i en gryde.
Pisk sukker og æg lyst og luftig.
Vend chokolade/smør massen forsigtig ned i æggesnapsen.
Vend til sidst mel i.
Kom dejen i en smurt springform på 15 cm.
Bag i ca. 20 min.
Jordbær indlæg
200 g jordbær (frosne eller friske)
30 g sukker
1 spsk. citronsaft
1 husblas
50 g friske jordbær i tern
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
Lav et opkog af bær, sukker og citronsaft.
Sigt massen. Husk at du skal bruge saften.
Lav et opkog af saften og tilsæt husblassen.
Køl saften ned til stuetemperatur og rør jordbærternerne i.
Kom brownien over i en ren springform med bagepapir i bunden og kageplast i siden.
Kom jordbærsaften med jordbærene oven på brownien.
Kom kagen i fryseren i min. 4 timer.
Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
60 g fløde
10 g glukose
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af fløde og glukose.
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.
Hæld chokoladecremen oven på jordbærkompotten.
Kom kagen tilbage på frost i en times tid
Jordbær mousse
2 husblas
200 g jordbær (frosne eller friske)
20 g sukker
50 g cremefraiche 9%
1,5 dl fløde
100 g hvid chokolade
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
Lav et opkog af jordbær og sukker.
Sigt opkoget og smelt husblassen i saften.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Kom cremefraichen i frugtsaften og vend det sammen med chokoladen.
Pisk fløden og vend chokolademassen ned i.
Kom moussen ned i en silikone form på 18 cm og kom den frosne bund ned i så den bliver plan.
Kom kagen på frost.
Pynt
Rød velvet spray
Chokoladecreme
Jordbær
Citronmelisse
Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
60 g fløde
10 g glukose
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af fløden og glukosen.
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.
Kom chokoladecremen på køl i minimum 4 timer.
Kom den kolde chokoladecreme i en sprøjtepose med en rund tyl.
Tag kagen ud fra frost og placer den oven på en lille skål i en papkasse. Sprøjt kagen med velvetspray og kom kagen over på en tallerken.
Jeg har pyntet i en cirkel, jeg bruger en rund udstikker til at mærke af med, så jeg få en helt rund cirkel. Men det er jo ingen regler, så pynt som du lige føler for.
Når du skriver der skal bruges glukose til chokoladecremen, er det så glukosesirup der menes?