Påskekage med passionfrugt og lakrids

Påskekage med passionsfrugt og lakrids
I de her coronatider bruger jeg mange timer i køkkenet og har fået udviklet flere skønne påskekager. Den her påskekage kan selvfølgelig spises hele året og det er ikke sidste gang jeg laver den her kage. Jeg kørte hjem til mine forældre og lillebror med kagen og de var begejstrede – selv min mor der normalt ikke er til lakrids i kager, har bedt om, at jeg laver den igen.
Kagen består af en kiksebund med et lag lakridschokolade og henholdsvis en mousse og en creme lavet med passionsfrugt og lakrids. Jeg køber selv passionsfrugtssaften. Det kan godt være svært at finde i dagligvarebutikkerne, så du skal i specialbutikker. Jeg køber den selv HER, men man kan også sagtens selv presse passionsfrugter og så si saften.
Bund
100 g smør
200 g kiks
2 spsk. sukker
1 spsk. lakridsgranulat
Smelt smørret.
Blendt kiksene sammen med lakrids og sukker fx. i en minihakker.
Bland de blendede kiks sammen med det smeltede smør.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 18cm og beklæd siderne med kageplast.
Kom kiksene ned i springformen og kom det også op af kanten.
Kom bunden på køl.
Lakridscreme
100 g hvid chokolade
50 g fløde
10 g glukose
1 tsk. lakridsgranulat
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløde, lakrids og glukose.
Rør fløden ned i chokoladen under omrøring.
Kom cremen oven på bunden og kom den på køl i minimum 30 min.
Passionsfrugt mousse
2 ½ husblas
100 g saft fra passionsfrugter
100 g sukker
50 g creme fraiche
2,5 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimun 10 minutter.
Kog sukker og passionsfrugt til sukkeret er opløst.
Smelt husblassen i saften.
Køl saften ned til stuetemperatur.
Rør creme fraichen ned i saften.
Pisk fløden til en let skum og vend det i saften.
Kom moussen i springformen.
Kom kagen på køl i minimum 3 timer.
Passionsfrugt crème
1/2 husblas
50 g sukker
1 æggeblomme
50 g saft fra passionsfrugter
100g hvid chokolade
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter.
Pisk sukker og æggeblommen hvidt og luftig.
Varm passionsfrugtssaften op, den må ikke koge.
Pisk den varme saft med i æggesnapsen og kom den ned i gryden igen.
Varm cremen op til 82 grader under omrøring og kom husblassen i og rør igen.
Tilsæt chokoladen under omrøring.
Kom cremen oven på kagen.
Kom kagen tilbage på køl i min 2 timer.
Pynt
Lakridsmousse
Påskeæg
Små chokolade kugler
Skovsyre blomster
Lakrids mousse
1/2 husblas
100 g hvid chokolade
175 g fløde
1 spsk. lakridsgranulat
1 tsk lakridspulver
Lidt sort farve
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløde, lakridsgranulat, lakridspulver og farve og kom derefter husblassen i.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen under omrøring.
Blendt chokolade/flødemassen med en stavblender oc kom massen i en pose eller skål som lukker helt tæt.
Skal stå på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Pynt kagen som du har lyst. God påske
Ingen kommentarer endnu