Citronmåne
Citronmåne smager skønt og denne her opgraderede version med lemoncurd og hvid chokolade/citron creme kan klart anbefales. Den er simpel at lave og smager vidunderligt.
Jeg plejer at købe lemoncurd, det kan købes i velassorterede butikker som Kvickly, Irma og Bilka.
Dej:
185 g blødt smør
165 g sukker
3 æg
100 g mandelmel
175 g mel
2 tsk. bagepulver
155 g mælk
Fint revet skal fra 2 citroner
Saften fra en citron
Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Pisk æggene i et af gangen.
Rør mandelmel, citronsaften og citronskallen i.
Tilsæt mel og bagepulver og rør.
Tilsæt til sidst mælken og rør igen.
Kom kagedejen i en springform på 20 cm med bagepapir i bunden og smurte sider.
Bag kagen på 200 grader i ca. 30 min.
Køl kagen ned.
1/2 dl lemoncurd
Kom lemoncurden i en sprøjtepose.
Kom den kolde kage i en kagering med kageplast i siderne.
Lave nogle huller i kagen og sprøjt lemoncurden i hullerne.
Hvid chokolade/citron creme :
1,5 dl fløde
300 g hvid chokolade
Fint revet skal fra 2 citroner
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Varm fløden op sammen med citronskal (den skal ikke koge).
Rør fløden ned i chokoladen under omrøring.
Hæld chokoladecremen ovenpå kagen og stil den på køl i minimum 3 timer
Pynt kagen med smeltet hvid chokolade, chokolade kugler og skovsyre.
Ingen kommentarer endnu