Æbletærte med marcipan

Citronmåne

Citronmåne smager skønt og denne her opgraderede version med lemoncurd og hvid chokolade/citron creme kan klart anbefales. Den er simpel at lave og smager vidunderligt.

Jeg plejer at købe lemoncurd, det kan købes i velassorterede butikker som Kvickly, Irma og Bilka.

 

Dej:

185 g blødt smør

165 g sukker

3 æg

100 g mandelmel

175 g mel

2 tsk. bagepulver

155 g mælk

Fint revet skal fra 2 citroner

Saften fra en citron

 

Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

Pisk æggene i et af gangen.

Rør mandelmel, citronsaften og citronskallen i.

Tilsæt mel og bagepulver og rør.

Tilsæt til sidst mælken  og rør igen.

Kom kagedejen i en springform på 20 cm med bagepapir i bunden og smurte sider.

Bag kagen på 200 grader i ca. 30 min.

Køl kagen ned.

 

1/2 dl lemoncurd

 

Kom lemoncurden i en sprøjtepose.

Kom den kolde kage i en kagering med kageplast i siderne.

Lave nogle huller i kagen og sprøjt lemoncurden i hullerne.

Hvid chokolade/citron creme :

 

1,5 dl fløde

300 g hvid chokolade

Fint revet skal fra 2 citroner

 

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.

Varm fløden op sammen med citronskal (den skal ikke koge).

Rør fløden ned i chokoladen under omrøring.

Hæld chokoladecremen ovenpå kagen og stil den på køl i minimum 3 timer

 

Pynt kagen med smeltet hvid chokolade, chokolade kugler og skovsyre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbletærte med marcipan