Cheesecake med chokolade og jordbær

Citrontærte

Citrontærte er en forholdsvis nem kage at lave og det er samtidig en kage de fleste kan lide. Det er min mors yndlingskage og hver gang jeg spørger hende, hvilken kage hun vil have, så siger hun CITRONTÆRTE. Jeg har derfor  lavet den flere gange end jeg kan tælle.

Jeg laver cremen ret sur, for så kan man komme ekstra meget marengs på. Hvis du ikke er til den sure creme, så kan du bare tilføre lidt mindre citron.

Der er mørdej til 2 tærter i opskriften. Jeg plejer at fryse den ene halvdel ned, så jeg altid har en færdig mørdej klar til brug. Mørdej kan holde sig i ca. 3 mdr. i fryseren.

 

Mørdej

Opskrift til 2 tærter

180 g mel

30 g mandelmel

100 g koldt smør

80 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

1 æg

 

Kom mel, mandelmel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor.

Kør foodprocessoren til at det ligner parmesanost.

Kom ægget i og kør til dejen samles.

Del dejen i to dele og frys den ene halvdel ned.

Kom den anden halvdel af dejen på køl i 30 min.

Rul dejen ud og kom den i en tærteform på 20 cm. Jeg bruger en tærteform med ”lufthuler”, for det gør bunden mere sprød, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges.

Blindbag tærtebunden ved 180 grader i 10 min.  (bagepapir ovenpå tærtedejen og herpå bagekugler/bønner, så dejen ikke rejser sig).

 

Citroncreme

150 g fløde

Saft og skal fra 4 citroner

90 g sukker

2 æg

1 spsk.  marizena.

Blend alle ingredienserne og hæld cremen ned i tærten.

Bag tærten ved 160 grader i ca. 20 min til cremen har sæt sig (den skal minde om budding).

Køl tærten ned.

 

Marengs

4 æggehvider

200 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

 

Kom æggehviderne, sukker og vanilje i en røreskål.

Pisk marengs til alt sukker er opløst.

Kom marengs i en sprøjtepose ned en rund tyl.

Sprøjt marengs ud på den kolde tærte.

Brænd marengsen med en gasbrænder. Hvis du ikke har en gasbrænder, så kan du bruge ovnen på grill. Husk at holde godt øje med den, da den hurtig kan blive brændt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med chokolade og jordbær