Citrontærte

Moussekage med hindbær og ruby chokolade

Denne her skønne hindbær moussekage består af en lækker kiksebund med et lag mousse med hindbær og ruby chokolade og ovenpå det et friskt hindbærlåg.

Bund:

50 g smør

50 g ruby chokolade

200 g kiks

2 spsk. sukker

1 spsk. frysetørrede hindbær

 

Smelt smør og chokolade i mikroovnen.

Blend kiks, hindbær og sukker.

Bland det hele sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 18 cm og beklæd siderne med kageplast.

Kom kiksemassen ned i springformen og tryk det godt sammen, sørg for at der også kommer kiks op af siderne

Kom bunden på køl.

 

Ruby/hindbær mousse:

2 husblas

200 g frosne hindbær

20 g sukker

50 g creme fraiche

1,5 dl fløde

100 g ruby chokolade

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Lav et opkog af hindbær og sukker.

Sigt de kogte hindbær og smelt husblassen i saften.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.

Vend cremefraichen sammen med frugtsaften.

Vend herefter chokoladen i frugtsaften.

Pisk fløden og vend chokolademassen ned i.

Kom moussen ovenpå bund og sæt den på køl, mens du laver hindbærlåget.

 

Hindbær låg:

150 g frosne hindbær

20 g sukker

1 tsk. maizena

½ husblas

 

Lav et opkog af hindbær og sukker.

Rør maizenaen ud i lidt vand.

Sigt de kogte hindbær og rør maizena ud i hindbærsaften.

Lav et opkog af saften igen og smelt herefter husblassen i.

Køl saften lidt ned og hæld det oven på kagen.

Kom kagen på køl i minimum 3 timer.

Forslag til pynt

Ruby mousse

Hindbær

Chokolade kugler

Lyserøde chokolade firkanter

 

Ruby mousse:

1/2 husblas

100 g Ruby chokolade

175 g fløde

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden og smelt husblassen ned i.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend chokolade/fløde massen med en stavblender. Kom massen i en pose eller skål, der lukker helt tæt.

Skal stå på køl i mindst 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

 

Pynt kagen som du synes 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrontærte