Moussekage med hindbær og ruby chokolade
Denne her skønne hindbær moussekage består af en lækker kiksebund med et lag mousse med hindbær og ruby chokolade og ovenpå det et friskt hindbærlåg.
Bund:
50 g smør
50 g ruby chokolade
200 g kiks
2 spsk. sukker
1 spsk. frysetørrede hindbær
Smelt smør og chokolade i mikroovnen.
Blend kiks, hindbær og sukker.
Bland det hele sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 18 cm og beklæd siderne med kageplast.
Kom kiksemassen ned i springformen og tryk det godt sammen, sørg for at der også kommer kiks op af siderne
Kom bunden på køl.
Ruby/hindbær mousse:
2 husblas
200 g frosne hindbær
20 g sukker
50 g creme fraiche
1,5 dl fløde
100 g ruby chokolade
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Lav et opkog af hindbær og sukker.
Sigt de kogte hindbær og smelt husblassen i saften.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Vend cremefraichen sammen med frugtsaften.
Vend herefter chokoladen i frugtsaften.
Pisk fløden og vend chokolademassen ned i.
Kom moussen ovenpå bund og sæt den på køl, mens du laver hindbærlåget.
Hindbær låg:
150 g frosne hindbær
20 g sukker
1 tsk. maizena
½ husblas
Lav et opkog af hindbær og sukker.
Rør maizenaen ud i lidt vand.
Sigt de kogte hindbær og rør maizena ud i hindbærsaften.
Lav et opkog af saften igen og smelt herefter husblassen i.
Køl saften lidt ned og hæld det oven på kagen.
Kom kagen på køl i minimum 3 timer.
Forslag til pynt
Ruby mousse
Hindbær
Chokolade kugler
Lyserøde chokolade firkanter
Ruby mousse:
1/2 husblas
100 g Ruby chokolade
175 g fløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og smelt husblassen ned i.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen.
Blend chokolade/fløde massen med en stavblender. Kom massen i en pose eller skål, der lukker helt tæt.
Skal stå på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Pynt kagen som du synes 🙂
Ingen kommentarer endnu