Moussekage med hindbær og ruby chokolade

Bagt cheesecake med citron og marengs

Bagt cheesecake med citron og marengs

Denne her bagte cheesecake er cheesecakernes svar på en fransk citrontærte. Den består af en klassisk bund med et lag bagt cheesecake med citron, herpå laves et lag citroncreme med hvid chokolade og til sidst et lækkert lag marengs.

Bund

100 g smør

240 g digestive

2 spsk. sukker

1 tsk. vaniljesukker

 

Knus digestive kiksene lidt groft, smelt smørret og vend det sammen med kiksene.

Kom massen i en springform på 20 cm og bag i 5 min ved 180 grader

 

 

Cheesecake

100 g creme fraiche 18 %

100 g fløde

200 g flødeost

140 g sukker

2 æg

Revet skal fra 2 økologiske citroner

1 spsk. maizena

 

Tænd oven på 160 grader.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

Pisk creme fraiche, flødeost, fløde og maizena sammen, der må ikke være klumper i.

Vend æggemassen og flødeostemassen sammen.

Kom cheesecakemassen ned i den bagte bund og bag den i ca. 40 min. Den skal minde om budding i konsistensen.

 

Citron crème:

50 g citronsaft

50 g sukker

1 æggeblomme

1 husblas

100 g hvid chokolade

 

Udblød husblassen i koldt vand.

Pisk sukker og æggeblomme hvidt og luftig.

Varm citronsaften op, den må ikke koge.

Pisk den varme saft med i æggesnapsen og kom den ned i gryden igen.

Varm cremen op til 82 grader under omrøring og kom husblassen i og rør.

Tilsæt chokoladen under omrøring.

Kom cremen oven på den lune kage.

Kom kagen på køl til den er kold.

 

Marengs

1 æggehvide

50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

 

Kom æggehvide, sukker og vanilje i en røreskål.

Pisk marengsen til alt sukkerne er opløst.

Kom marengsen oven på citroncremen.

Brænd marengsen med en gasbrænder, hvis du ikke har en gasbrænder, så kan du bruge ovnen på grill. Husk at holde godt øje med den, da den hurtig kan blive brændt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moussekage med hindbær og ruby chokolade