Bagt cheesecake med citron og marengs

Mazarinkage med hvid chokolademousse og jordbær

Mazarinkage med hvid chokolademousse og jordbær

Her er opskriften på en super nem og sommerlig kage, der består af en mazarinbund med en hvid chokolademousse og med friske jordbær. Jeg er inspireret af en klassisk jordbærtærte, men denne her kage er hurtigere og nemmere at lave, så her kan alle være med. Jeg elsker jordbær, når de er i sæson, men man kan  sagtens bruge andre bær eller kombinere forskellige bær, som det passer. Mazarinkage med hvid chokolademousse og jordbær passer perfekt til en varm sommerdag på terrassen.

Jeg har i opskriften lavet kagen som små kager, men kagen fungerer lige så godt som en stor kage.  Hvis du vil lave den som en stor kage, så vil jeg anbefale at fordoble opskriften og lave den i en springform på ca. 16 -18 cm. Husk at smøre siderne og beklæd bunden med bagepapir.

 

Mængde 12 stk.

Mazarinkage 

100 g blødt smør

100 g sukker

150 g marcipan i små stykker

2 æg

25 g hvedemel

 

Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.

Pisk æggene i et af gangen indtil du får en luftig masse.

Vend herefter melet i.

Kom dejen i små aflange silikone forme.

Bag kagerne ved 150 grader i ca. 15 min.

 

Hvid chokolademousse

½ husblas

100 g hvid chokolade

200 g fløde

½ tsk. ren vaniljepulver eller  kornene fra 1/2 vaniljestang

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.

Lav et opkog af fløde og vanilje og smelt husblassen i den  varme fløde.

Rør langsomt fløden ned i chokoladen.

Blend chokolade/flødemassen med en stavblender og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller i en skål med film på.

Kom cremen på køl i minimum 4 timer.

Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.

Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Samling

Sprøjt den hvide chokolademousse ud oven på de kolde mazarinkager og pynt med bærene.

Pynt eventuelt kagerne med hvide chokoladebrud  og citronmelisse.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt cheesecake med citron og marengs