Rabarbertærte

Nøddetærte med karamel is

Tærte er lækkert, nødder er lækkert, is er lækkert og karamel er lækkert. Alt i alt er den her tærte med karamelis utrolig lækker og den er altid en succes i min familie. Tærten består af en klassisk mørdejsbund med fyld bestående af en nøddemasse med brun farin og et karamellåg, hertil en super lækker og cremet karamelis. Tærten kan også sagtens spises med en vaniljeis og kan både serveres til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Der er mørdej til to tærter i opskriften, men jeg plejer at fryse den anden halvdel ned, så jeg altid har mørdej klar til brug. Mørdej kan holde sig i 3 måneder på frost.

 

Mørdej

Opskrift til 2 stk.

250 g mel

100 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

 

Kom mel, smør og flormelis i en foodprocessor.

Kør foodprocessoren indtil dejen ligner parmesanost.

Kom ægget i og lad maskinen køre til dejen samler sig.

Kom dejen på køl i 30 min.

Rul dejen ud og kom den i en tærteform på 18 cm.

Jeg bruger en tærteform med ”luft huler”, hvilket gør bunden mere sprød, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges.

Bag tærtebunden i 10 min ved 170 grader.

 

Nøddefyld

150 g Brun farin

100 g Sirup

50 g fløde

2 æg

200 g nødder (bare brug hvad du bedst kan lide eller har i skabet)

 

Rør brun farin, sirup, fløde og æggene sammen til en ensartet masse.

Hak nødder groft og rør dem ned i ”æggemassen”.

Hæld nøddemassen ned i den forbagte tærtebund og bag den herefter i 15 min ved 160 grader.

 

Karamel top

100 g flødekarameller

50 g fløde

 

Smelt karamellerne og fløden i en gryde.

Rør godt rundt, så du er sikker på der ikke er nogle klumper i.

Hæld karamellen over på tærten.

 

 

Karamelis

1 husblas

250 g fløde

250 g mælk

4 æggeblommer

50 g brun farin

1 dåse kogt kondenseret mælk  (kogt i 3 time, hvor den er dækket af vand, eller kan den købes kogt)

En smule salt

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Lun fløde og mælk op i en gryde (den må ikke koge).

Pisk æggeblommer og brun farin lyst.

Hæld fløden/mælk ned i æggesnapsen under omrøring.

Hæld ismassen ned i gryden og varm den op til 82 grader under omrøring (Det er meget vigtigt at massen ikke bliver varmerm for så få du æggeklumper i)

Smelt husblassen i ismassen.

Rør den kondenserede mælk i den lune ismasse

Smag isen til med salt.

Køl ismassen ned og kør den på en ismaskine

 

Spis tærten lun med is til

2 kommentarer

  • Laura Krogsøe

    Hvor ser den lækker ud!
    Hvor har du købt de fine små tallerkner?

    Knus Laura

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sun`s sweets

      Tak 😊

      Jeg køber dem, ikke noget specielt sted. Men dem jeg har brugt til de her billeder, er den helt hvide er fra h og m og den anden er fra broste copenhagen.

      Mvh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbertærte