Cheesecake med vanilje og jordbær

Cheesecake med vanilje og jordbær
Jeg drømmer mig hen til sol og sommer med den her skønne cheesecake med jordbær og vanilje.
Kagen består af en kiksebund med vaniljekiks, herpå en cheesecakemasse med vanilje og slutteligt en topping af pure med jordbær.
Bund
250 g vanilje kiks
125 g smør
Blend kiksene.
Smelt smørret.
Bland det sammen.
Kom kikseblandingen i en form på 18 cm med kageplast i siderne. Pres kiksebunden fast med en ske eller med hænderne.
Jeg laver en kant af kiks i siderne, men man kan også bare lave en flad bund.
Cheesecake
2,5 husblas
100 g hvid chokolade
200 g neutral flødeost
100 g creme fraiche
30 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker luftigt.
Varm ½ dl af fløden op og smelt husblassen i.
Vend ostecremen ned i den lunede fløde lidt af gangen.
Vend så cremen ned i chokoladen på samme måde.
Pisk resten af fløden og vend i.
Hæld cheesecakemassen ovenpå kiksebunden og køl ned.
Topping
200 g frosne jordbær (du kan også bruge andre bær)
50 g sukker
1 tsk. maizena
Lav et opkog af jordbær og sukker.
Blend herefter bærerne.
Rør maizenaen ud i lidt vand.
Rør maizenaen ud i de blendede bær og kog den op til den tykner.
Kom pureen i en skål og køl det ned.
Smør jordbærpureen ud på kagen.
Pynt med jordbær og citronmelis.
Ingen kommentarer endnu