Små citronkager

Små citronkager
8 stk
Marcipankage
50 g marcipan
50 g sukker
50 g blødt smør
1 æg
10 g mel
Fintrevet skal fra en halv økologisk citron
Saft fra en halv citron
Pisk marcipan, citronskal, sukker og smør op.
Pisk citronsaften i.
Pisk herefter ægget i lidt af gangen.
Kom dejen i en silikoneform med plads til 8 små kager (jeg bruger den her), du kan også bruge almindelige muffinsforme, så skal du bare ikke fylde dem helt op.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 10 min
Hvid chokolademousse
1/2 husblas
75 g hvid chokolade
1,5 dl fløde
Fintrevet skal fra en økologisk citron
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløde og citronskal.
Smelt derefter husblassen ned i den opvarmede fløde.
Rør langsomt fløden ned i den smeltede chokolade.
Blend med stavblender chokolade/fløde massen og kom massen i en pose som lukker helt tæt eller en skål.
Stil cremen på køl i mindst 4 timer helst natten over.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Spøgt moussen på de kolde kager og pynt den efter eget valg. Jeg har pyntet dem med hvide chokolade spåner, tørret morgenfrue og stedmorblomster.
Hej😊
Jeg har bagt kagerne i dag, men da jeg skulle piske cremen op blev den skilt. Hvad har jeg mon gjort forkert? Skal den stå på køkkenbordet lidt, inden den piskes, da den er meget kold..?
Ellers rigtig lækre kager🐣