Små citronkager

Mandelkage med chokolademousse

Den her mandelkage er en rigtig voksenkage med rom og mørk chokolade.

Mandelkagen består af en lækker mandelbund med kaffe og en skøn chokolademousse med rom.

 

Mandelkage:

150 g mandler 

120 g flormelis

3 æggehvider 

 

Blend mandlerne sammen med halvdelen af flormelissen.

Pisk æggehviderne stive med den anden halvdel af flormelissen.

Vend mandlerne ned i æggehviderne.

Kom dejen i en smurt springform på 20cm.

Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. 

 

Chokolademousse med rom

180 g mørk chokolade 

300 g fløde

1,5 husblas 

½ dl rom

 

Kom husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Kog kort rommen, det er bare så det værste alkohol fordamper.  

Tilsæt 50 g af fløden til den kogte rom og lun den så igen.

Smelt herefter husblassen i den opvarmede fløde/rom.

Smelt chokoladen i en mikroovn eller over vandbad.

Rør fløde/rom ned i chokoladen og stil den til side.

Pisk resten af fløden og ved det ned i chokoladen lidt af gangen .

Fordel moussen oven på bunden.

Kom kagen på køl i 2 timer 

 

Pynt kagen med chokolade spåner 

2 kommentarer

  • Pia

    Du skriver at kagen er med kaffe, men jeg kan ikke se den som en ingrediens.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små citronkager