Lagkage ala peanut butter jelly sandwich

Bund
3 æg
100 g sukker
1 tsk. vanilje
110 g mel
1 tsk. bagepulver
Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt.
Sigt mel og bagepulver.
Rør mel og bagepulver ned i æggesnapsen lidt af gangen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm og smør siderne med fedtstof.
Kom dejen i springformen og bag den ved 180 grader i ca. 20 min.
Jordbærpure
200 g frosne jordbær
50 g sukker
1 tsk. maizena
100 g friske jordbær i små tern
Lav et opkog af de frosne jordbær og sukkeret.
Blend herefter de kogte bær/sukker.
Rør maizenaen ud i lidt vand.
Rør maizenaen ned i bærmassen og kog den op til den tykner.
Kom pureen i en skål og køl det ned.
Peanuts mousse
2 husblas
125 g peanut butter
60 g sukker
2,5 dl piskefløde
50 g cremefraiche
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Lun peanut butteren over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af 1/2 dl af fløden og sukkeret.
Smelt husblassen i den varme fløde.
Rør den varme fløde ned i den lune peanutbutter og køl massen ned.
Tilfør cremefraichen til den afkølede peanutbutter-masse og rør.
Pisk resten af fløden og vend den i peanutbutter-massen.
Samling
100 g friske jordbær i små tern
Del bunden i to.
Kom en kagering med kage plast i siderne på en tallerken og kom den ene bund ned i kageringen.
Smør halvdelen af jordbærpureen ud på bunden og kom halvdelen af jordbærternerne på.
Kom så halvdelen af peanuts-moussen på og lad moussen sætte sig lidt ( jeg lod den stå i ca 10 min, men tjek om den har sat sig).
Gentag processen og sæt kagen på køl i minimum 4 timer.
Pynt
Karamel drip
130 g fløde
70 g karamel chokolade
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden.
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.
Kom chokoladen i en sutteflaske eller en sprøjtepose.
Lad den køle lidt af inden du laver drip på kagen.
Lav små dutter af chokoladecremen på kanten af kagetoppen, så den glider ned af kagens sider i drip effekt.
Pynt af med jordbær, peanuts og karamel kugler
Ingen kommentarer endnu