Gulerods kanel/kardemomme snegle med cream cheese frosting

Lagkage ala peanut butter jelly sandwich

Bund

3 æg

100 g sukker

1 tsk. vanilje

110 g mel

1 tsk. bagepulver

 

Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt.

Sigt mel og bagepulver.

Rør mel og bagepulver ned i æggesnapsen lidt af gangen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm og smør siderne med fedtstof.

Kom dejen i springformen og bag den ved 180 grader i ca. 20 min.

 

Jordbærpure  

200 g frosne jordbær

50 g sukker

1 tsk. maizena

100 g friske jordbær i små tern

 

Lav et opkog af de frosne jordbær og sukkeret.

Blend herefter de kogte bær/sukker.

Rør maizenaen ud i lidt vand.

Rør maizenaen ned i bærmassen og kog den op til den tykner.

Kom pureen i en skål og køl det ned.

 

Peanuts mousse

2 husblas

125 g peanut butter

60 g sukker

2,5 dl piskefløde

50 g cremefraiche

 

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Lun peanut butteren over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af 1/2 dl af fløden og sukkeret.

Smelt husblassen i den varme fløde.

Rør den varme fløde ned i den lune peanutbutter og køl massen ned.

Tilfør cremefraichen til den afkølede peanutbutter-masse og rør.

Pisk resten af fløden og vend den i peanutbutter-massen.

 

 

Samling

100 g friske jordbær i små tern

 

Del bunden i to.

Kom en kagering med kage plast i siderne på en tallerken og kom den ene bund ned i kageringen.

Smør halvdelen af jordbærpureen ud på bunden og kom halvdelen af jordbærternerne på.

Kom så halvdelen af peanuts-moussen på og lad moussen sætte sig lidt ( jeg lod den stå i ca 10 min, men tjek om den har sat sig).

Gentag processen og sæt kagen på køl i minimum 4 timer.

 

Pynt

Karamel drip

130 g fløde

70 g karamel chokolade

 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lav et opkog af fløden.

Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til en homogen masse.

Kom chokoladen i en sutteflaske eller en sprøjtepose.

Lad den køle lidt af inden du laver drip på kagen.

Lav små dutter af chokoladecremen på kanten af kagetoppen, så den glider ned af kagens sider i drip effekt.

 

Pynt af med jordbær, peanuts og karamel kugler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerods kanel/kardemomme snegle med cream cheese frosting