Pistaciekage med vanilje og rabarber

Pistaciekage med vanilje og rabarber
Den her pistaciekage er nem og relativ hurtig at lave uden komplicerede teknikker.
Rabarber, hvid chokolade og vanilje smager skønt sammen. I den her opskrift kombineres det med en utrolig lækker pistaciebund, og så det bliver ikke meget bedre.
Pistaciekage:
80 g mandler
70 g pistacienødder
120 g flormelis
3 æggehvider
Blend mandler og pistacienødder sammen med halvdelen af flormelissen.
Pisk æggehviderne med den anden halvdel af flormelissen.
Vend nødderne ned i æggehviderne.
Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden på 20 cm.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min.
Køl bunden ned i formen.
Hvid chokolademousse med vanilje:
4,5 blade husblas
1 tsk. ren vanilje pulver eller en vaniljestang
150 g hvid chokolade
5,5 dl piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af 1 dl af fløden og vaniljepulveret og smelt herefter husblassen i den varme fløde.
Rør fløden ned i den smeltede chokolade.
Pisk resten af fløden og vend den i chokolademassen.
Kom kageplast i siderne af springformen med bunden.
Kom moussen oven på pistaciebunden.
Kom kagen på køl til moussen har sat sig (ca. 4 timer).
Bagte rabarber:
300 g rabarber
3 spsk. sukker
1 tsk. vanilje
Skær rabarberne ud i passende stykker. Jeg skærer dem skråt og i stykker af ca. 3 centimeter, men det er en smagssag.
Vend rabarberne i sukker og vanilje.
Kom rabarberne i et ildfast fad og dæk fadet med sølvpapir.
Bag rabarberne i ca. 20 min ved 180 grader, men tjek dem efter 10 min, da de ikke skal være alt for bløde.
Sigt væsken fra, men man kan evt koge den op med lidt maizena og bruge den som den slags sovs til kagen.
Køl rabarberne ned.
Pynt kagen med rabarberne, hvide chokolade spåner og hakkede pistacienødder.
Ingen kommentarer endnu