Pistaciekage med vanilje og rabarber

Citron snitter

Efter en lang pause på grund af facilitetsbehandling, graviditet og fødsel af den skønneste lille pige, så er overskuet og tiden kommet tilbage. Så her får I  en ny opskrift og et billede af den sødeste baby der findes (i hvert fald, hvis I spørger hendes mor 😉 )

Opskriften er en fusion mellem cheesecake og citrontærte. Kagen består af en klassisk kiksebund med en bagt cheesecake masse, en bagt citroncreme ovenpå og øverst et lag marengs.

Citronsnitter

 

Bund

200 g grove kiks fx. digestive

100 g smør

2 spsk. sukker

 

Kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle.

Kom de knuste kiks sammen med sukkeret i en skål.

Smelt smøren og rør det sammen med kiksene.

Kom kiksemassen i en firkantet form (30×25).

Stamp kiksene godt sammen i bunden af formen.

Bag bunden i 5 min ved 175 grader.

 

Cheesecake fyld

400 g neutral flødeost

200 g sukker

3 æg

150 g yoghurt naturel eller creme fraise

1 spsk. vaniljesukker

 

Stil ovnen på 150 grader.

Pisk flødeost, vaniljesukker og sukker godt sammen, der er må ikke være klumper i.

Pisk æggene i.

Vend yoghurten/creme fraise ned i massen.

Hæld nu massen oven på bunden.

Bag kagen i 25 min.

Citroncremen skal på kagen, mens den stadig er varm.

 

Citroncreme

2 citroner både saft og revet skal

55 g sukker

1 æg

1 spsk. maizena

75 g piskefløde

 

Kom alle ingredienserne i et højt glas og blendt det.

Hæld det forsigtigt oven på cheesecaken.

Bag den videre i ca. 10 min ved 150 grader.

Det er vigtigt at cheesecaken ikke er blivet kold, når du hælder citroncremen på.

Kom kagen på køl til den er helt kold og har sat sig.

Jeg skærer ud i stykker på 11*4 cm, men man kan også sagtnes serverer den hel.

 

 

Marengs

110 g sukker

37 g vand

70 g glukosesirup

70 g æggehvide

10 g sukker

½ tsk. vaniljepulver

 

Kog sukker (110 g), glukose og vand op til 120 grader.

Pisk æggehvider sammen med sukker (10 g) indtil de er stive.

Hæld den varme sukkerlage ned i æggehviderne og pisk til massen bliver sej og fast.

Kom marengsen i en sprøjtepose.

Sprøjt marengsen ud på kagerne og pynt af med friske blomster.

Du kan evt brænde marengsens med en gasbrænder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistaciekage med vanilje og rabarber