Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse

Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker rabarber, og rabarber er der masser af i denne her skønne kage. Det er samtidig en kage, der er relativ nem at lave, så det er bare om at komme i gang med at få brugt nogle af de lækre rabarber, der pryder de danske haver i øjeblikket ❤
Kagen består af en lækker mazarinbund med rabarberstykker, et lag rabarberkompot og øverst et lag af den skønneste rabarbermousse 😋
Mazarinkage
50 g blødt smør
50 g sukker
75 g marcipan i små stykker
1 æg
13 g hvedemel
50 g rabarber i små tern + 1 tsk mel
Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.
Pisk ægget i og pisk indtil du får en luftig masse.
Vend herefter melet i.
Vend rabarberne ned i dejen.
Kom dejen i en springform på 18 cm med bagepapir i bunden.
Bag kagen ved 150 grader i ca. 15 min.
Køl kagen ned og kom kageplast i siden.
Rabarberkompot
150 g rabarber
50 g sukker
1 husblas
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.
Skær rabarberne i små stykker.
Kog rabarber og sukker indtil rabarberstykkerne er kogt helt ud.
Rør den udblødte husblas ned i den varme kompot.
Kom kompotten oven på bunden og kom den på frost.
Rabarber mousse
3 husblas
250 g rabarber
130 g sukker
3 dl fløde
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.
Skær rabarberne ud i nogen store stykker.
Kog rabarber og sukker indtil rabarberstykkerne er kogt helt ud.
Blendt de varme rabarber sammen med husblassen.
Pisk fløden til en let skum.
Vend fløden, lidt af gangen, ned i den lettere nedkølede rabarberkompot.
Kom moussen i en silikone form på 20 cm og vend bunden ned i moussen.
Kom kagen på frost i minimum 5 timer.
Pynt
Hvid chokolademousse (se opskrift nederst)
Hvide chokolade snirkler
Skovsyre
Frysetørret rabarber
Hvid chokolademousse
100 g hvid chokolade
175 g fløde
½ husblas
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i og rør den ud i fløden.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen.
Blendt med stavblender chokolade/fløde massen og kom massen i en skål eller pose, der lukker helt tæt.
Skal stå på køl i mindst 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tyl
Pynt kagen som du har lyst 😊
Ingen kommentarer endnu