Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse

Chokolade tærte med nødder

Chokolade tærte med nødder

Chokoladetærte med nødder består af en mørdejsbund med chokoladefyld og et lag med nøddefyld. Den er nem at lave og smager lækkert både alene eller med en god vaniljeis til.

 

Mørdej 

250 g mel

100 g koldt smør

80 g flormelis 

1 æg 

 

Kom mel, smør og flormelis i en foodprocessor

Kør foodprocessoren til at dejen ligner parmesanost

Kom ægget i og lad maskinen køre til dejen samler sig

Kom dejen på køl i 30 min

Rul dejen ud og kom den i en tærteform på 18,5 cm i diameter og med en højde på 3,5cm. Du kan også bruge en større form, hvis du ikke har en der er høj. 

Jeg bruger en tærteform med ”luft huller” men en almindelig kan også bruges

Bag tærten ved 170 grader i ca. 10 min

Køl tærtebunden ned i tærteformen 

 

Chokolade fyld

75 g smør

100 g brun farin 

2 æg

2 spsk kakao

100 g mørk chokolade 

1,5 dl fløde 

 

Skru ned for oven så den står på 150 grader 

Smelt chokoladen i microovnen eller over vandbad

Pisk smørret og sukker

Pisk æggene ned i smørren  

Pisk chokoladen ned i smør/ægge massen 

Rør fløden og kakao ned i dejen 

Fordel dejen i tærten og bag den i ca 25 min 

 

Nøddefyld

150 g nødder ( jeg bruger en mix af forskellige)

100 g smør

75 g brun farin 

2 spsk fløde 

Et nip salt 

 

Tænd oven på 180 grader

Kom smør, farin, fløde og salt i gryden og kog det indtil sukkeret er opløst 

Vend nødderne ned i massen 

Hæld massen oven på tærten 

Bag tærten i 15 min

 

Spis tærten ved stuetemperatur evt med en god vanilieis til

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber mazarin med rabarberkompot og mousse