Chokolade tærte med nødder

Chokolade tærte med nødder
Chokoladetærte med nødder består af en mørdejsbund med chokoladefyld og et lag med nøddefyld. Den er nem at lave og smager lækkert både alene eller med en god vaniljeis til.
Mørdej
250 g mel
100 g koldt smør
80 g flormelis
1 æg
Kom mel, smør og flormelis i en foodprocessor
Kør foodprocessoren til at dejen ligner parmesanost
Kom ægget i og lad maskinen køre til dejen samler sig
Kom dejen på køl i 30 min
Rul dejen ud og kom den i en tærteform på 18,5 cm i diameter og med en højde på 3,5cm. Du kan også bruge en større form, hvis du ikke har en der er høj.
Jeg bruger en tærteform med ”luft huller” men en almindelig kan også bruges
Bag tærten ved 170 grader i ca. 10 min
Køl tærtebunden ned i tærteformen
Chokolade fyld
75 g smør
100 g brun farin
2 æg
2 spsk kakao
100 g mørk chokolade
1,5 dl fløde
Skru ned for oven så den står på 150 grader
Smelt chokoladen i microovnen eller over vandbad
Pisk smørret og sukker
Pisk æggene ned i smørren
Pisk chokoladen ned i smør/ægge massen
Rør fløden og kakao ned i dejen
Fordel dejen i tærten og bag den i ca 25 min
Nøddefyld
150 g nødder ( jeg bruger en mix af forskellige)
100 g smør
75 g brun farin
2 spsk fløde
Et nip salt
Tænd oven på 180 grader
Kom smør, farin, fløde og salt i gryden og kog det indtil sukkeret er opløst
Vend nødderne ned i massen
Hæld massen oven på tærten
Bag tærten i 15 min
Spis tærten ved stuetemperatur evt med en god vanilieis til
Ingen kommentarer endnu