Gammeldags fastelavnsboller

Gâteau Marcel med jordbær sorbet

Gâteau Marcel med jordbær sorbet

 

Man kan skifte jordbær ud med bær efter eget ønske

 

Gateau marcel

 

160g smør

80g sukker

160g mørk chokolade 56%

6 æggeblommer

80g sukker

6 æggehvider

50g mørk chokolade 56 %

 

Tænd oven på 170 grader

Kom bagepapir i bunden af en springform på 20cm. Smør siden med smør og drys med sukker.

Smelt 160g chokolade, smør og 80 g af sukkeret over et vandbad

Pisk æggehviderne og 80 g af sukkeret helt stift

Rør æggeblommerne ned i chokoladen  en af gangen

Vend herefter de piskede æggehvider i af tre omgange

Tag 350g af dejen og smelt 50g chokolade og vend i dejen. Kom derefter den del af dejen på køl

Kom resten af dejen i springformen og bag den i ca 30min

Lad kagen køle helt af og kom herefter den resterende del af dejen ovenpå. Det er vigtigt at kagen er helt kold inden resten af dejen kommes oven på kagen, da den ellers smelter

Kom kagen på køl i minimum 4 timer

 

Jordbær sorbet

 

300g jordbær

200g sukker

100g vand

Saft fra en citron

1 husblas

 

Udblød husblassen i koldt vand

Kom jordbær, sukker, vand og citronsaft i en gryde og lav et opkog

Blendt jordbærrene og sigt massen

Rør husblassen ned i den sigtede varme masse

Køl sorbeten ned og kør den på ismaskine

 

Server et stykke af kagen med isen og lidt friske jordbær

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller