Gâteau Marcel med jordbær sorbet

Gâteau Marcel med jordbær sorbet
Man kan skifte jordbær ud med bær efter eget ønske
Gateau marcel
160g smør
80g sukker
160g mørk chokolade 56%
6 æggeblommer
80g sukker
6 æggehvider
50g mørk chokolade 56 %
Tænd oven på 170 grader
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20cm. Smør siden med smør og drys med sukker.
Smelt 160g chokolade, smør og 80 g af sukkeret over et vandbad
Pisk æggehviderne og 80 g af sukkeret helt stift
Rør æggeblommerne ned i chokoladen en af gangen
Vend herefter de piskede æggehvider i af tre omgange
Tag 350g af dejen og smelt 50g chokolade og vend i dejen. Kom derefter den del af dejen på køl
Kom resten af dejen i springformen og bag den i ca 30min
Lad kagen køle helt af og kom herefter den resterende del af dejen ovenpå. Det er vigtigt at kagen er helt kold inden resten af dejen kommes oven på kagen, da den ellers smelter
Kom kagen på køl i minimum 4 timer
Jordbær sorbet
300g jordbær
200g sukker
100g vand
Saft fra en citron
1 husblas
Udblød husblassen i koldt vand
Kom jordbær, sukker, vand og citronsaft i en gryde og lav et opkog
Blendt jordbærrene og sigt massen
Rør husblassen ned i den sigtede varme masse
Køl sorbeten ned og kør den på ismaskine
Server et stykke af kagen med isen og lidt friske jordbær
Ingen kommentarer endnu